Ghimpu: PL nu va vota candidatura lui Gaburici în condiţiile unui guvern minoritar

Partidul Liberal nu va susţine candidatura lui Chiril Gaburici la funcţia de premier, în condiţiile unui guvern minoritar PLDM-PDM, a declarat preşedintele PL, Mihai Ghimpu, după consultările cu preşedintele Nicolae Timofti.

Ba mai mult, PL a solicitat şefului statului să verifice integritatea antreprenorială anterioară a candidatului la funcţia de premier Chiril Gaburici, propus de PLDM. Asta după ce în presă au apărut mai multe informaţii despre acest candidat.

Mihai Ghimpu a opinat că noul guvern va fi votat de deputaţii PLDM, PDM şi PCRM. „Rămâne în continuare o alianță tacită cu comuniștii. Cu noi nimeni nu a mai discutat. Nu ne-am întâlnit nici ieri, nici azi”, a declarat Ghimpu.

În context, politicianul a şi atenţionat că noul candidat propus de PLDM este o persoană „pe placul președintelui PCRM, Vladimir Voronin”, care acum două săptămâni a și declarat că şi-ar dori un om de afaceri în funcția de premier.

Liberalul a menţionat că prin desemnarea acestei candidaturi se lasă să se înţeleagă că „nu se doresc reforme și nici continuarea cursului european”.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.