(VIDEO) EURO 2016: Franța se califică în finală după un meci excepțional cu Germania

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Franța, gazda Campionatului European de fotbal, s-a calificat joi în finala turneului final, după ce a învins în semifinale, la Marsilia, scor 2:0, în fața Germaniei.

Franța a fost echipa mai inteligentă în partida de pe Velodrome, lăsându-i pe nemți să domine și fructificând fazele de atac pe care le-a avut.

Prima repriză a fost una în care Germania a avut 68% posesie, dar ocaziile de poartă au fost împărțite, până la ultima fază, când Schweinsteiger a făcut un henz inexplicabil, iar arbitrul Nicola Rizzoli, ajutat de adițional, a dictat penalty. Griezmann a transformat și a aruncat în aer spectatorii de la Marsilia.

Și în repriza secundă Germania a dominat, dar golul a aparținut tot francezilor. Același Griezmann a profitat în minutul 72 de o greșeală a lui Neuer și a marcat al 6-lea său gol la acest EURO și al 13-lea în tricoul „Cocoșului Galic”.

Până la final Germania s-a apropiat periculos de poartă de mai multe ori, dar Lloris și-a păstrat poarta intactă. Scor final 2:0, iar duminică, pe Stade de France, Portugalia și Franța își vor disputa marele trofeul al fotbalului european.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...