09:02:13 16.04.2024
Stiri

Europenii spun că starea lucrurilor în R. Moldova e ALARMANTĂ, iar oficialitățile de la Chișinău vorbesc de PROGRESELE înregistrate

Politică 07.07.2016 20:30 Vizualizări1597 Autor: Ziarul National
Europenii spun că starea lucrurilor în R. Moldova e ALARMANTĂ, iar oficialitățile de la Chișinău vorbesc de PROGRESELE înregistrate


Comisarul european pentru politică de vecinătate și negocieri pentru extindere, Johannes Hahn, a ajuns la concluzia, după o întrevedere cu liderul Partidului Popular European din Moldova, Iurie Leancă, că starea lucrurilor din țara noastră este alarmantă, iar nivelul de implementare a Acordului de Asociere nu este conform așteptărilor oficialilor de la Bruxelles.

„Starea de lucruri actuală a fost caracterizată drept alarmantă, interlocutorii (Iurie Leancă și Johannes Hahn) fiind de acord că R. Moldova va reuși apropierea de Uniunea Europeană doar în cazul în care guvernarea va evita mimarea reformelor și va trece în modul cel mai serios la implementarea acestora”, se arată într-un comunicat de presă al PPEM.

Pe de altă parte, premierul Pavel Filip, care a prezidat ședința Comisiei guvernamentale pentru integrare europeană (CGIE), s-a arătat mulțumit de progresele înregistrate în realizarea acțiunilor ce se conțin în Foaia de parcurs privind agenda de reforme prioritare și a Calendarului de restanţe pentru punerea în aplicare a prevederilor Planului Național privind implementarea Acordului de Asociere RM - UE.

Potrivit comisiei, rata implementării Foii de parcurs a ajuns la 72%, iar până la 31 iulie urmează să fie realizate încă 23 de acţiuni.

Membrii Comisiei au discutat, de asemenea, datele unui raport al societăţii civile pe marginea implementării Foii de parcurs, prezentat în aceeași zi în cadrul unui eveniment public, se arată într-un comunicat de presă al Guvernului.

În acest context, s-a menționat că raportul este considerat intermediar şi cuprinde perioada martie-iunie 2016. Datele incluse în raport factologic corespund, în mare parte, celor cu care operează și instituțiile statului, dar multe din interpretări/aprecieri diferă. Totodată, s-a menționat că analiza efectuată merită atenţie, membrii CGIE considerând necesar ca instituțiile responsabile să se autosesizeze şi să corecteze în măsura posibilităţilor deficienţele, în cazul în care acestea corespund realităţii.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md