Trimite e-mail | Printeaza
Social
06.07.2016

Cheltuielile neprevăzute pentru repatrierea copiilor-victime ale traficului de ființe umane vor fi compensate de autorități

Cabinetul de miniștri a aprobat în ședința de astăzi proiectul hotărârii Guvernului cu privire la modificarea și completarea Regulamentului privind procedura de repatriere a copiilor și adulților-victime ale traficului de ființe umane, traficului ilegal de migranți, precum și a copiilor neînsoțiți.
 
Documentul prevede compensarea cheltuielilor neprevăzute pentru alimentarea copiilor, procurarea îmbrăcămintei, încălțămintei, precum și a medicamentelor, în baza bonurilor de plată sau după caz a facturilor prezentate de către însoțitor.
 
De asemenea, proiectul este ajustat conform Legii privind protecția specială a copiilor aflați în situație de risc și a copiilor separați de părinți. Noile modificări stabilesc determinarea competenților autorităților tutelare în procedura de evaluare a situației copiilor separați de părinți identificați fără însoțitori peste hotarele Republicii Moldova, identificarea formei de protecție adecvată după repatrierea copiilor, precum și responsabilizarea autorităților tutelare pentru monitorizarea postrepatriere a situației copiilor.
 
Menționăm că începând cu anul 2007 până în prezent, Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei a organizat 160 misiuni de repatriere, în total au fost repatriați 356 copii.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus