Viitorul premier al Marii Britanii va fi o femeie; În cursă au rămas Theresa May şi Andrea Leadsom

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Pentru a doua oară în istorie, Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord va avea premier o femeie. Cursa din Partidul Conservator pentru succesiunea lui David Cameron a intrat în ultima fază. Au rămas în competiţie Theresa May şi Andrea Leadsom. Michael Gove, ministrul Justiţiei şi unul din principalulii aliaţi ai lui Boris Johnson în campania pro-Brexit, a fost eliminat.

Theresa May, cel mai longeviv ministru de Interne al Marii Britanii, şi Andrea Ledsom, ministrul Energiei şi schimbărilor climatice, sunt finalistele cursei interne din Partidul Conservator. Ultimul bărbat care aspira la preluarea funcţiilor de lider al formaţiunii şi de prim-ministru a fost, până astăzi, ministrul Justiţiei, Michael Gove, unul dintre cei mai înfocaţi susţinători ai ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană, scrie digi24.ro.

Parlamentarii conservatori i-au dat 199 de voturi Theresei May, care pare favorita membrilor Legislativului. Andrea Leadsom a primit 84 de voturi iar Michael Gove doar 48. În următoarea fază, cei 150.000 de membri ai Partidului Conservator urmează să decidă cine va noul lider al partidului. Procedura se va încheia pe 9 septembrie.

Orica ar fi rezultatul, Regatul Unit va avea, pentru a doua oară în istoria sa, o femeie în funcţia de prim-ministru. Prima a fost Margaret Thacher, cea care a condus guvernul de la Londra între 1979 şi 1990.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...