În cadrul interviului, Filat este solicitat să comenteze dezvăluirile făcute recent de fostul şef-adjunct al Serviciului prevenire şi combatere a spălării banilor din cadrul CNA, Mihail Gofman.

„Gofman spunea că în 2012 se creau probleme interne ca să nu fie semnat acordul cu FMI. În realitate, când am plecat din funcţie, pe 22 aprilie 2013, acordul cu FMI încă era valabil. Şi întreprinzând acţiuni legate de BEM nu am avut niciodată asemenea intenţii. Gofman, probabil, a vrut să amintească de situaţia din 2012, când după ce au fost preluate acţiunile lui Ţopa şi a noilor acţionari a existat tentativa de preluare a controlului asupra băncii. Atunci nu doar eu, ci şi întreaga echipă a Ministerului Finanţelor am opus rezistenţă. Acest lucru poate fi uşor văzut în arhivele adunării generale a Băncii de Economii”, spune Vladimir Filat.

Or, în timp ce în interviu scrie clar că Filat spune: „Au fost preluate acţiunile lui Ţopa”, presa controlată de Plahotniuc pur şi simplu a inversat declaraţia, turuind pe toate site-urile că „Filat confirmă că Victor Ţopa şi Viorel Ţopa au fost implicaţi în tentativa de preluare ilegală a Băncii de Economii”, adică opusul a ce a spus Filat.

Astfel, Publika transmite:

La scurt timp, Prime scrie acelaşi lucru:

Aceeaşi dezinformare este publicată şi pe Moldova24:

Nu este prima dată când instituţiile din holdingul lui Plahotniuc denaturează sau chiar inventează informaţii. Cel mai recent exemplu este o ştire falsă transmisă de Publika pe 3 iunie curent, precum că preşedintele Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, s-a retras din cursa prezidenţială.

Şi mai des a fost prins cu minciuna stăpânul holdingului, Vladimir Plahotniuc. Acum câţiva ani ieşise la iveală informaţia că acesta a fost monitorizat de Interpol pentru legături cu mafia rusească Solnţevskaia, informaţie pe care oligarhul a negat-o cu vehemenţă. La scurt timp s-a dovedit însă că Plahotniuc a minţit şi că, în realitate, a fost în vizorul poliţiei internaţionale pentru că făcea parte din structura oligarhică Solnţevskaia şi spăla bani prin diferite metode. Sumele proveneau din furturi, evaziune fiscală şi alte activităţi ilegale. După ce a negat în repetate rânduri informaţia, ulterior a recunoscut acest lucru. Totodată, Plahotniuc a minţit şi despre tripla sa identitate, şi despre averile şi proprietăţile pe care le deţine, cum ar fi vila din Franţa pe care nu a menţionat-o în declaraţiile de avere.