Piroman la 23 de ani! Un tânăr din raionul Râşcani a provocat fără motiv 18 incendii // VIDEO

Un tânăr de 23 de ani din localitatea Mihăileni, raionul Rîșcani este cercetat penal și se află în arestul poliției, fiind bănuit de distrugerea și deterioarea intenționată de bunuri.

Pe parcursul lunilor mai-iunie, curent în localitatea Mihăileni au avut loc o serie de incendii, cauzând daune materiale proprietarilor, estimate la circa 300 000 de lei, fiind incendiate bunuri de pe lângă18 gospodării. Toate incendierile au avut loc în perioada de timp, între orele 19:30 – 23:00.

Ca urmare a măsurilor operative de investigație întreprinse de către angajații IP Râșcani, în comun cu membrii gărzilor populare și cu suportul sectoarelor „Supraveghere de Vecinătate”, au fost organizate ambuscade și patrulări pe timp de noapte pe străzile din sat și în gospodăriile cetățenilor, cu scopul de a stabilii persoanele care ar putea comite aceste infracțiuni, precum și stabilirea motivului comiterii acestora.

Totodată, au fost organizate și desfășurate o serie de întruniri cu cetățenii, fiind mobilizați toți localnicii.

Astfel, pe 30 iunie, pe urme fierbinți după incendierea altei gospodării, polițiștii l-au reținut pe suspect, fiind audiat, acesta a recunoscut că fără nici un motiv a comis 18 incendii, în majoritatea cazurilor, incendiind furajele depozitate pe lângă gospodăriile localnicilor.

Dacă vinovăția suspectului va fi dovedită, acesta riscă o pedeapsă cu închisoare de până la 6 ani.

[youtube id=”DbvleXa72gU”]

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.