13:19:10 19.04.2024
Stiri

Alianța dintre PLDM-PD-PL poate fi REFĂCUTĂ. Filat: „Propunerea rămâne VALABILĂ”

Politică 14.02.2015 14:58 Vizualizări1678 Autor: Ziarul National
Alianța dintre PLDM-PD-PL poate fi REFĂCUTĂ. Filat: „Propunerea rămâne VALABILĂ”


Liderul Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Vlad Filat, speră că noul candidat al partidului pentru funcția de premier, Chiril Gaburici, va acumula atât voturile liberalilor, cât și pe cele ale comuniștilor, iar R. Moldova va avea un Executiv care se va apuca de lucru.

„Nu ne așteptăm ca doar comuniștii să voteze acest Guvern. Toți deputații trebuie să demonstreze responsabilitate. Noi ne așteptăm ca acest Guvern să acumuleze voturile necesare pentru a fi învestit. Există determinarea necesară pentru a continua parcursul european. Oamenii care sunt delegați în viitorul Executiv au priceperea necesară pentru ca R. Moldova să avanseze și să înregistreze o dinamică pozitivă în parcursul european”, a declarat Vlad Filat astăzi, după ce i l-a prezentat pe Chiril Gaburici președintelui Nicolae Timofti.

Liberal-democratul a mai adăugat că îi așteaptă pe liberali să susțină candidatura lui Chiril Gaburici, afirmând că aceştia mai au o șansă să revină la guvernare.

„PL a avut șansa să voteze pentru Guvernul care a fost propus spre învestire joia trecută. Dânșii au primit garanții interne, dar și externe în cazul în care votau, că vom ajunge să formăm o majoritate parlamentară. Din păcate, știm ce decizie au luat. O decizie de neînțeles pentru mine. Această propunere mai este valabilă, dar e necesar ca PL să voteze pentru acest Guvern. Trebuie să muncim în continuare și sunt absolut sigur că există toate premisele ca să ne înțelegem și să conlucrăm din nou împreună”, a punctat Filat.

Președintele fracțiunii PLDM din Parlament a dat asigurări că deciziile luate de formațiunea pe care o reprezintă au fost consultate cu partenerii europeni. „În toată această perioadă de timp, am fost într-o comunicare permanentă cu partenerii noștri europeni. Deciziile luate nu au fost secrete, așa cum spun unii, dar au fost consultate și asumate. O să vedeți ce se va întâmpla imediat ce vom avea un Guvern funcțional”, a conchis Vlad Filat.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md