Actualitate

Polonia interzice intrarea convoiului de motociclişti ruşi

Ambasada rusă din Varşovia a fost informată oficial în scris că membrii clubului nu ar putea intra Polonia, a anunţat ministerul.

Motivul refuzului intrării în ţară este că ‘Lupii de noapte’ nu au dat suficiente detalii ale traseului pe care îl vor urma sau unde intenţionează să înnopteze în Polonia, potrivit ministerului.

Astfel de detalii sunt necesare ‘pentru a oferi participanţilor o securitate suficientă’, potrivit unui comunicat al ministerului.

Aşa-numitul ‘traseu al victoriei’ de la Moscova la Berlin pentru a marca Ziua Victoriei Armatei Roşii sovietice asupra Germaniei naziste la sfârşitul celui de-Al Doilea Război Mondial a provocat controverse în mai multe ţări ale fostului Pact de la Varşovia
care au fost sub controlul sovieticilor zeci de ani după război.

Intelectuali slovaci au cerut o interdicţie, în timp ce ministrul polonez de externe
Grzegorz Schetyna şi primul ministru Ewa Kopacz au calificat convoiul de motociclete o provocare.

Motocicliştii au planificat să ajungă în centrul Berlinului pentru a comemora ultimul asalt al Armatei Roşii pentru a ocupa clădirea parlamentului Reichstag în mai 1945, dar Berlinul de asemenea nu este încântat de un asemenea plan.

‘El nu contribuie la înţelegerea ruso-germană’, a declarat vineri un purtător de cuvânt al Ministerului german de Externe.

Sursa: radiochisinau.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *