Mașini cu procuri falsificate, reținute la frontieră

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Poliţiştii de frontieră au depistat în punctele de trecere Palanca și Sculeni doi bărbați care au prezentat la control, pentru autovehiculele pe care le conduceau, procuri falsificate.

Astfel, un cetățean român în vârstă de 26 de ani, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei de stat prin punctul de trecere Palanca, conducând un Mercedes, înmatriculat în Bulgaria. Polițiștii de frontieră au constatat că împuternicirea notarială, eliberată de autoritățile bulgare, nu îndeplineşte condiţiile unui act autentic, fiind identificate mai multe elemente de falsificare. Șoferul a declarat că nu cunoștea despre cele depistate, justificând prin faptul că nu participase la perfectarea documentelor pentru mașină când a procurat-o.

Câteva ore mai târziu, polițiștii de frontieră din punctul de trecere Sculeni au reținut un alt Mercedes, înmatriculat în Republica Cehă. La volanul mijlocului de transport se afla un cetățean moldovean în vârstă de 37 ani. Printre documentele prezentate la control, polițiștii de frontieră au depistat împuternicirea notarială cehă care conținea semne vădite de falsificare.

În ambele cazuri, polițiștii de frontieră au întocmit procese verbale. Șoferii riscă o amendă în mărime de până la 300 u.c., muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore, sau cu închisoare de până la 2 ani.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...