De la examinare a fost înlăturată însă Tatiana Răducanu, care anterior a criticat decizia luată de CSJ. Totul a pornit de la o sesizare a Ministerului Finanţelor, care în urma hotărârii Curţii Supreme de Justiţie este obligat să scoată din vistieria statului 14 milioane de lei. 

Judecătorii vizaţi au lipsit de la şedinţă, solicitând examinarea subiectului în lipsa lor. Ei au contestat decizia Colegiului Disciplinar, structură care i-a găsit vinovaţi de nerespectarea legislaţiei. Pedeapsa a venit după ce Ministerul Finanţelor a depus o plângere şi a cerut să se ia atitudine în cazul magistraţilor Iulia Sîrcu, Ion Druţă, Iuliana Oprea, Galina Stratulat şi Garri Bivol, pe care i-a acuzat de prejudicierea bugetului de stat.

Aceştia, la rândul lor, au declarat că au acţionat legal. Şedinţa CSM a fost tensionată. Unii membri ai CSM i-au cerut Tatianei Răducanu să NU participe la examinarea contestaţiei, întrucât anterior a criticat decizia CSJ în acest caz. Mai mult, reprezentantul Inspecţiei Judiciare a depus şi o cerere de recuzare a Tatianei Răducanu. 

Zis şi făcut. Membrii CSM au votat pentru acceptarea cererii de recuzare, iar Tatiana Răducanu a fost nevoită să părăsească sala. Între timp, reprezentantul Ministerului Finanţelor a explicat timp de aproape o oră de ce consideră că judecătorii trebuie pedepsiţi. Instituţia susţine că firma care în 2007 a demolat Stadionul Republican nu a fost selectată în urma unei licitaţii publice.

După şase ani, în 2013, compania s-a adresat la Judecătoria sectorului Centru pentru constatarea valabilităţii contractului, achitarea unei datorii de opt milioane de lei şi a unei penalităţi de şase milioane de lei. Prima instanţă, în persoana judecătorului Garri Bivol, a acceptat pretenţiile firmei. Curtea de Apel Chişinău a casat însă decizia şi a considerat că firma s-a adresat târziu în instanţă. Compania a făcut recurs, iar Curtea Supremă de Justiţie a anulat decizia magistraţilor de la Apel şi a menţinut-o pe cea a Judecătoriei Centru. Astfel, antreprenorul a câştigat procesul, iar statul este obligat să achite 14 milioane de lei. 

La rândul său, Inspecţia Judiciară nu a văzut abateri şi a cerut CSM-ului să anuleze pedeapsa aplicată judecătorilor vizaţi. 

Decizia CSM poate fi atacată la Curtea Supremă de Justiţie, însă reprezentantul Ministerului Finanţelor a declarat că se va gândi dacă va recurge la această posibilitate.

Menţionăm că nu este pentru prima dată când judecătorii CSJ Iulia Sîrcu şi Ion Druţă figurează în dosare legate de prejudicierea bugetului de stat. Anterior, ei au făcut parte dintr-un complet care a acceptat cererea unui avocat şi a dispus plata unei datorii de peste patru milioane de lei în cunoscutul dosar Aroma Floris.

Solicitarea a fost declarată, ulterior, "inadmisibilă" de Curtea Europeană pentru Drepturile Omului. În acelaşi timp, Inspecţia Judiciară a stabilit că magistraţii au încălcat norma imperativă a legii, iar Colegiul Disciplinar i-a sancţionat cu "mustrare". CSM le-a anulat însă pedeapsa.