La capătul unui meci care a durat o oră şi jumătate şi în care nu a condus niciodată, românca a pierdut în două seturi, scor 5-7, 6-7, şi a ratat şansa de a-şi egala cea mai bună performanţă obţinută pe iarba londoneză - semifinală în 2014.

Aşa cum o arată şi scorul, meciul a fost foarte strâns, lucru confirmat şi de cifrele întâlnirii. Cele două jucătoarea au comis câte 21 de erori neforţate, însă Kerber a fost mai bună la lovituri direct câştigătoare (23-18) şi la puncte câştigate la fileu (6-5).

Simona a suferit, însă, la serviciu. Doar 69% pe primul serviciu şi 36% puncte câştigate pe cel de-al doilea sunt cifre care explică în mare parte faptul că a cincea jucătoare a lumii a reuşit să-şi facă serviciul pentru prima oară abia în finalul primului set, când a egalat la 5.

Până atunci, Kerber a fost mereu în avantaj, după ce s-a desprins încă de la început şi a condus cu 2-0, 3-1, 4-2 şi 5-3. Simona nu a reuşit să profite de momentul bun şi, după ce a egalat, a pierdut următoarele două game-uri şi primul set.

În actul secund s-a mers cap la cap până la 2-2, când Kerber s-a desprins din nou şi a condus cu 4-2 şi 5-3, dar Halep a găsit din nou puterea de a reveni şi a egalat la 5, iar apoi a trimis setul în tie-break. Acolo, campioana din acest an de la Australian Open a luat repede un avantaj important şi s-a impus cu 7-2.

În semifinale, Kerber o va întâlni pe învingătoarea dintre americanca Venus Williams şi kazaha Iaroslava Şvedova.

Simona Halep va primi 250.000 de lire sterline şi 430 de puncte WTA pentru accederea în sferturile de finală de la Wimbledon.