Consilierii locali din Orhei au refuzat să voteze suspendarea din funcție a lui Ilan Shor

Consiliul local de la Orhei a refuzat să dea curs demersului Procuraturii Anticorupție de a-l suspenda din funcție pe primarul localității Ilan Shor. Decizia a fost luată în cadrul unei ședințe ce a avut loc astăzi. Astfel, 16 consilieri au votat împotriva suspendării acestuia, iar 10 s-au abținut de la vot. La adunare s-au prezentat 26 de consilieri din totalul de 27.

Totodată, în fața clădirii s-au adunat, un grup de protestatari care au cerut eliberarea omului de afaceri, condamnat în dosarul BEM.

„Este prima victorie a noastră. Consilierii orașului Orhei au votat contra. Este primul pas pentru dreptatea noastră”, a declarat Pavel Verejan. președintele fracțiunii „pentru Orhei” din consiliul local. Acesta a menţionat că primarul oraşului nu poate fi suspendat din funcție, atât timp cât vinovăția acestuia nu a fost încă demonstrată de instanța de judecată.

Tot astăzi, locuitorii orașului Orhei au semnat o petiție, prin care își arată susținerea față de Ilan Shor.

Membrii fracțiunii „Pentru Orhei” din cadrul Consiliului Orășenesc Orhei au declarat pe 4 iulie în cadrul unui briefing de presă că au primit o solicitare din partea Procuraturii Anticorupție de a vota demiterea primarului Ilan Șor

Reamintim că magistrații judecătoriei Buiucani au eliberat pe 24 august mandat de arestare pentru 30 de zile pe numele primarului de Orhei, Ilan Shor. Decizia a fost luată în lpsa lui Ilan Shor care a refuzat să se prezinte în fața instanței, invocând motive de sănătate.

Astfel, Ilan Shor are statut de bănuit într-un dosar penal intentat pentru escrocherie în proporții deosebit de mari, spălare de bani și acodare de credite neperformante în perioada în care deținea fincția de președinte al consiliului de administrație al Băncii de Economii. Este vorba de o altă cauză penală, decât cea din 2014, unde Ilan Shor are statut de învinuit.

Atunci procurorul Adriana Beţişor a explicat că temeiurile pentru care procurorii au înaintat demersurile de eliberare a mandatului de arest pentru 30 de zile se raționalizează pe riscurile că în cazul în care Ilan Shor ar fi în libertate, ar putea influența persoanele şi distruge documente, probe în acest dosar.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.