Procurorul Bețișor: 90% din persoane din lista lui Sagaidac au deja statut procesual

90% dintre persoanele din lista prezentată de fostul şef al Secţiei prevenirea spălării banilor şi monitorizarea tranzacţiilor în cadrul Băncii Sociale, Sergiu Sagaidac, au deja statut procesual în dosarul deschis pe marginea furtului din sistemul bancar.

„Din lista făcută public de Sergey Sagaidac, 90% din persoane au deja statut procesual pe situația de la BEM”, a declarat Adriana Bețișor.

Menționăm că, ieri, fostul şef al Secţiei prevenirea spălării banilor şi monitorizarea tranzacţiilor în cadrul Băncii Sociale, Sergiu Sagaidac a făcut mai multe dezvăluiri în cadrul emisiunii „Interpol” de laTV7.

Totodată, acesta a enumerat o listă de aproximativ 20 de persoane, cei care cunosc subtilități din cadrul fraudei bancare, printre care și beneficiari.

„BNM toţi ştiu cine o controlează, primul beneficiar este care a stat din umbră, care nu au intervenit, există bănuală că ar fi Vlad Plahotniuc. A doilea este Ilan Shor, al treilea este Vlad Filat care nu este condamnat pentru fraudă, dar trafic de influenţă, al patrulea, Veacesav Platon. Aceştia sunt cei din prim rang. Aceştia erau beneficiari”, a declarat Sergiu Sagaidac.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.