(VIDEO) Sagaidac dezvăluie cine a „gândit” jaful din sistemul bancar

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Serghei Iaralov, om de afaceri din anturajul oligarhului Vladimir Plahotniuc, „a venit cu ideea” de a efectua jaful din sistemul bancar din Republica Moldova, susține Sergiu Sagaidac, fostul șef al Secției privind prevenirea spălării banilor și monitorizarea tranzacțiilor în cadrul Băncii Sociale.

El susține că Iaralov nu este „coordonatorul” furtului miliardului, ci doar omul care a gândit toată această schemă.

„Acela nu a coordonat, el doar a venit cu ideea (…). I-au spus toți numele – Iaralov”, a declarat Sagaidac în cadrul unei emisiuni de la TV 7, întrebat dacă știe cine este omul pe care Mihail Gofman, fost angajat CNA, l-a caracterizat drept „coordonatorul” jafului.

În cadrul aceleiași emisiuni, Sagaidac a afirmat că Vladimir Plahotniuc este principalul beneficiar al jafului din sistemul bancar, pe care l-a implementat, în special, datorită controlului pe care îl deține asupra Băncii Naționale și a Centrului Național Anticorupție.

Pe lângă Plahotniuc, el a spus că de pe urma acestui jaf au mai profitat Ilan Shor, Vladimir Filat, Veaceslav Platon, precum și alți funcționari din cadrul băncilor devalizate sau șefi ai instituțiilor de stat.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...