Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: portalul Anticoruptie.md


Invitata de astăzi este Anastasia Nani.

„Jurnaliștii portalului Anticoruptie.md publică o anchetă în care arată că tone de utilaje, pentru care statul a plătit peste zece milioane de lei, zac de ani buni în depozitul unui agent economic. Tehnica a fost procurată pentru o stație de epurare, pe care autoritățile din Criuleni încearcă să o construiască de aproape un deceniu. Elena Moldoveanu și Natalia Porubin, autoarele anchetei, constată că soarta investiției rămâne incertă în condițiile în care utilajul se învechește, iar o parte din rețelele inginerești instalate au fost deteriorate. Între timp, Consiliul raional plătește anual zeci de mii de lei pentru depozitarea utilajului care nu se știe dacă va fi folosit vreodată.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:29 0:00
Link direct

Autorii portalului continuă să analizeze declarațiile de săptămână trecută ale lui Mihail Gofman, fostul șef adjunct al Serviciului Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor. Chiar dacă a ieșit la rampă cu declarații răsunătoare despre schemele prin care sistemul bancar din Republica Moldova a fost jefuit de aproape un miliard de dolari, în rapoartele de activitate din ultimii ani ale instituției pe care a condus-o funcționarul nu se menționează aproape nimic despre tranzacțiile suspecte de la Banca de Economii, Banca Socială și Unibank. Mariana Rață a ajuns la această concluzie după ce a analizat raportele anuale ale Serviciului din 2012 și până în prezent.

Vă invităm să accesați și Harta Corupției unde puteți găsi sesizările mai multor cetățeni despre neregulile la care au fost martori. Printre acestea este și una care îl vizează pe ministrul Iurie Chirinciuc, acuzat că este implicat în delapidări de fonduri, campanii de demisie și numiri în funcție pe înțelegeri de partid. Reporterii Anticoruptie.md vor investiga cazul și vor veni cu detalii.”

XS
SM
MD
LG