Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Victimele incendiului din cafeneaua „La…

Victimele incendiului din cafeneaua „La Soacra” vor primi ajutoare materiale lunare

Persoanele care au avut de suferit în urma exploziei din cafeneaua „La Soacra” vor primi compensații lunare de câte 5000 de lei, pentru maturi și câte 1000 de lei lunar, pentru fiecare copil. Astfel, vor primi ajutoare nouă maturi și zece copii.

Potrivit serviciului de presă al Primăriei, banii sunt alocați din fondul de rezervă a municipiului Chișinău, pentru pierderea temporară a capacității de muncă. Suma totală prevăzută în acest scop este de 330.000 de lei.

Amintim că, anterior, victimele deflagrației de „La Soacra” au primit un ajutor financiar unic de câte 20.000 de lei.

La începutul lunii iunie, curent, cele patru cauze penale din dosarul „La Soacra” au fost conexate și a avut loc prima ședință preliminară cu privire la intentarea acțiunilor penale pe numele celor trei funcționari, de la Direcția municipală Comerț, de la Detașamentul Salvatori și Pompieri și cel de la Centrul Național de Sănătate Publică.

Menționăm că, la 9 ianuarie 2016, o explo­zie a avut loc în loca­lul „La Soa­cra” din Piața Cen­trală, din cauza exploa­tă­rii ile­gale a bute­li­i­lor de gaz. În urma tra­ge­diei au dece­dat trei per­soane au dece­dat la Bucu­rești, o per­soană a dece­dat în insti­tu­ți­ile medi­cale din capi­tală și alte opt per­soane au pri­mit vătă­mări cor­po­rale medii.