Apple e dată iar în judecată de chinezi

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Procesele între Apple și alte companii sunt la ordinea zilei. De data aceasta, chinezii dau iar în judecată gigantul din Cupertino, dar dintr-un motiv nu tocmai previzibil.

Administrația pentru Presă, Publicare, Radio, Film și Televiziune a chinezilor (SARFT) dă în judecată Apple pentru un video de propagandă din 1994. Un subsidiar al SARFT, Movie Satellite Channel Program Production Centre pretinde că are drepturi online exclusive pentru film, iar difuzarea lui de către Apple a cauzat pierderi economice imense.

Mărul discordiei este un film numit „Xuebo dixiao”, a cărui temă centrală este lupta dintre China și Japonia din anii ’30. Al Doilea Război Chino-Japonez (7 iulie 1937 – 9 septembrie 1945) a fost un conflict major între Republica China și Imperiul Japonez în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Deși cele două țări se luptau cu intermitență încă din 1931, un război în adevăratul înțeles al cuvântului a început doar în 1937 și s-a încheiat cu capitularea Japoniei din 1945.

Acest război a fost un rezultat al unei politici imperialiste de mai multe decenii a Japoniei, prin care s-a încercat dominarea politică și militară a Chinei și câștigarea controlului asupra vastelor resurse de materii prime ale țării. În același timp, valul crescut al naționalismului și dorința de autodeterminare a chinezilor au făcut războiul de rezistență de neevitat.

Mai înainte de 1937, cele două națiuni s-au confruntat în „incidente” locale, fiecare dintre cele două părți având numeroase motive să nu declanșeze un război pe scară mare.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...