12:52:44 23.04.2024
Stiri

Un procuror din R. Moldova ajunge pe banca ACUZAȚILOR. A încercat să mușamalizeze OMORUL unui olandez

Social 04.07.2016 17:30 Vizualizări1065 Autor: Ziarul National
Un procuror din R. Moldova ajunge pe banca ACUZAȚILOR. A încercat să mușamalizeze OMORUL unui olandez


Un angajat al Procuraturii municipiului Chișinău va ajunge pe banca acuzaților și riscă până la șase ani de închisoare după ce ar fi încercat să mușamalizeze probe într-un dosar privind uciderea unui cetățean olandez de către un moldovean.

Procurorii au constatat că, în perioada anilor 2014 – 2015, fiindu-i repartizate spre executare cererile de comisie rogatorie, formulate de către autorităţile Olandei pe faptul tâlhăriei soldate cu decesul unei persoane, comise inclusiv de un moldovean în orașul Winterswijk, angajatul Procuraturii municipiului Chişinău a abuzat de situaţia de serviciu.

Fiind conducătorul grupului de urmărire penală pentru investigarea cazului, procurorul a tăinuit 79 de suporturi electronice cu înregistrările interceptărilor telefonice, realizate în procesul măsurilor speciale de investigaţii. Din conţinutul acestor înregistrări reieşea că procurorul ar fi fost influenţat pentru a favoriza situaţia învinuitului prin excluderea unui capăt de acuzare.

Astfel, conştientizând faptul că, în cazul în care interceptările vor deveni cunoscute, atunci ar putea fi recuzat şi supus unei anchete disciplinare sau unei investigaţii penale prin prisma săvârşirii unor acte de corupţie, procurorul nu le-a prezentat judecătorului de instrucţie.

De asemenea, s-a mai constatat că, la încadrarea juridică a faptelor persoanei acuzate de comiterea tâlhăriei, soldate cu omorul cetăţeanului olandez, procurorul a muşamalizat concluziile experţilor. Acesta a exclus din acuzaţie fapta de omor intenţionat comisă de către moldovean şi a expediat dosarul în judecată doar pentru infracţiunea de tâlhărie.

Cauza penală a fost expediată pentru examinare Judecătoriei sectorului Râşcani, iar dacă va fi recunoscut culpabil de cele incriminate, fostul procuror riscă amendă de cel mult 40 de mii de lei sau închisoare de până la 6 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 5 la 10 ani.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md