Surpriza anului în tenis: Djokovic, eliminat fără drept de apel la Wimbledon

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Tenismanul sârb Novak Djokovic, liderul mondial, a fost învins de americanul Sam Querrey, 7-6 (8/6), 6-1, 3-6, 7-6 (5), sâmbătă, în turul 3 al turneului de la Wimbledon, al treilea de Mare Șlem al anului.

Djokovic, dublul deținător al titlului, a pierdut acest meci, ce a fost întrerupt de ploaie, în fața jucătorului clasat pe locul 41 în ierarhia ATP.

Astfel, Nole se opreşte la 30 de victorii consecutive la turneele de Grand Slam, ultima oară când fusese învins fiind cu 391 de zile în urmă, pe 7 iunie 2015, în finala de la Roland Garros, acolo unde Stan Wawrinka s-a impus în patru seturi, 4-6, 6-4, 6-3, 6-4.

Mai mult, numărul unu mondial a ratat şansa să devină primul jucător care reuşeşte Marele Şlem (câştigarea celor 4 turnee de Grand Slam într-un sezon) de la Rod Laver, care a înregistrat această performanţă în 1969.

Pentru Nole, aceasta este cea mai rapidă eliminare dintr-un turneu de Grand Slam din 2009, atunci când pierdea la Roland Garros în faţa lui Kohlschreiber, tot în turul 3, în trei seturi identice, 4-6, 4-6, 4-6.

„Este incredibil, mai ales că am reuşit asta la Wimbledon, cel mai mare turneu din lume. Sunt foarte fericit. Am jucat şansele de break foarte bine. De câte ori a avut o şansă de break, am venit cu un serviciu mare. În tie-break, el a comis câteva greşeli şi asta a fost”, a declarat Querrey după meci.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...