15:12:47 24.04.2024
Stiri

Pe urmele Guvernului. Ce document ar fi dispuși să semneze noii membri ai CEC

Social 02.07.2016 16:29 Vizualizări1380 Autor: Ziarul National
Pe urmele Guvernului. Ce document ar fi dispuși să semneze noii membri ai CEC cec.md


Noii membri ai Comisiei Electorale Centrale (CEC) ar fi dispuși să semneze declarații de integritate după modelul celor semnate de membrii Guvernului Filip, în momentul învestirii în funcție.

Declarația a fost făcută de președinta CEC, Alina Russu, în cadrul unui club de presă organizat de Centrul de Investigații Jurnalistice.

Russu a precizat că nu vede nicio problemă ca noii membri ai Comisiei Electorale să semneze un astfel de document, doar că decizia ar trebui să fie luată de fiecare membru al CEC în parte.

„Eu personal sunt dispusă să examinez acest document și, eventual, să-l semnez. Nu am ce ascunde”, a declarat președinta instituției. Și fostul președinte al Comisiei Electorale, Iurie Ciocan, în prezent simplu membru CEC, a declarat că este dispus să semneze o declarație de integritate propusă de societatea civilă.

Propunerea a venit după ce s-a constatat că Parlamentul a votat noua componență a CEC fără a face publice avizele SIS despre integritatea candidaților, o condiție prevăzută de lege.

Deputatul liberal-democrat Tudor Deliu afirmă că, deși este membru al Comisiei juridice pentru numiri și imunități, nici el nu a văzut aceste avize, dar a primit asigurări de la președinta comisiei parlamentare, Raisa Apolschi, că acestea există și sunt toate pozitive.

Amintim că, la începutul acestui an, urmând o solicitare venită din partea societății civile, premierul desemnat Pavel Filip a acceptat să semneze, împreună cu membrii viitorului Cabinet de miniștri, declarații de integritate, al căror text a fost elaborat de societatea civilă. Deși acestea urmau a fi semnat în cadrul unui eveniment public, viitorii miniștri au ales să le îndeplinească departe de ochii publicului.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md