Într-un scurt discurs televizat, Matteo Renzi nu a confirmat numărul italienilor ucişi, explicând că doreşte mai întâi să anunţe familiile victimelor.

Potrivit unor surse din Ministerul de Externe italian, în restaurant se aflau 11 italieni în momentul atacului, iar unul dintre ei a reuşit să scape.

„Am urmărit toată noaptea derularea evenimentelor în speranţa unui deznodământ diferit. Confruntată cu tragedia islamului radical, Italia este unită şi nu va ceda în faţa nebuniei celor care doresc să ne distrugă vieţile”, a declarat Renzi.

„Suntem ca o familie care a suferit o pierdere dureroasă, însă care nu are nicio intenţie să dea dreptate celor care cred că distrugerea valorilor noastre este un ţel căruia ei îşi pot dedica vieţile. Noi suntem mai puternici”, a subliniat el.

Armata din Bangladesh a anunţat că douăzeci de cetăţeni străini au fost ucişi în luarea de ostatici asupra unui restaurant din capitala Dhaka. Majoritatea ostaticilor care au fost ucişi sunt cetăţeni italieni şi japonezi.

Forţele armate ale Bangladeshului au anunţat încheierea operaţiunii pentru salvarea ostaticilor, după 12 ore din momentul în care persoane înarmate au intrat, vineri seara, în restaurantul Holey Artisan Bakery din Dhaka, local popular în rândul străinilor.

Gruparea jihadistă Stat Islamic (SI) a revendicat la scurt timp atacul şi luarea de ostatici.