02:01:47 19.04.2024
Stiri

Candu s-a DEZLĂNȚUIT la adresa lui Gofman, care a spus că cel care a coordonat jaful bancar este din anturajul lui Plahotniuc: „Are probleme”

Politică 02.07.2016 14:00 Vizualizări6200 Autor: Ziarul National
Candu s-a DEZLĂNȚUIT la adresa lui Gofman, care a spus că cel care a coordonat jaful bancar este din anturajul lui Plahotniuc: „Are probleme”


Președintele Parlamentului, Andrian Candu, susține că au fost deschise și sunt investigate „peste 30 de cazuri penale” care vizează furtul din sistemul bancar și există „o listă lungă de persoane” care sunt investigate și vor răspunde pentru devalizarea băncilor din R. Moldova.

Rugat să comenteze declarațiile lui Mihail Gofman, fostul angajat al Centrului Național Anticorupție, potrivit cărora coordonatorul jafului bancar este o persoană din anturajul lui Vladimir Plahotniuc, aflată în libertate, Candu s-a dezlănțuit: „N-o să comentez declarațiile persoanelor peste noapte, mai ales, din câte cunosc eu, au un trecut, un prezent și poate chiar un viitor cu foarte multe semne de întrebare. Și probabil au probleme de identitate, luând în considerare alte nume de familie purtate cândva și schimbate nu știu de ce”.

CITIȚI și Vladimir Plahotniuc, oligarh şi al treilea om în stat, are dublă identitate: una în Moldova, una în România

Andrian Candu s-a lăudat că el este cel care a făcut public primul raport „Kroll” privind frauda bancară, încălcând obligațiunile profesionale și spune că, „cine poate citi printre rânduri, poate găsi deja foarte multe elemente legate de frauda bancară”.

CITIȚI și RĂSTURNARE de situație în „furtul miliardului”. Cine este COORDONATORUL care ar fi făcut planul JAFULUI

Acesta a mai spus că raportul „Kroll-2” vizează investigații realizate peste hotare și va fi clar fluxul banilor sustrași din bănci și ajunși în străinătate. Candu dă asigurări că toți cei implicați în frauda bancară din R. Moldova vor fi trași la răspundere, „vor plăti”, indiferent de partidele din care fac parte.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md