PL va vota proiectul prin care circa 14 miliarde de lei vor fi puse pe umerii cetățenilor

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Partidul Liberal va vota în Parlament legea prin care urmează ca banii oferiți prin garanții de stat din rezervele Băncii Naționale pentru acoperirea jafului din sistemul bancar să fie returnați din bugetul de stat.

Potrivit liderului PL, Mihai Ghimpu, aceasta este unica soluție pentru a redresa situația din sistemul bancar. Totodată politicianul constată că odată cu adoptarea acestei legi cetățenii vor avea de suferit, fiind lipsiți de majorări de pensii sau construcții de grădiniți și școli.

„Există altă soluție? Pe seama cui să punem acești bani, a peștilor? Povara nu va fi pusă chiar pe umerii oamenilor, pentru că nu se ia direct din buzunarul lor. Banii în loc să meargă la reparații de grădinițe și școli sau la majorarea pensiilor, vor fi întorși Băncii Naționale. Este vorba de 700-800 de milioane de lei anual”, a spus Ghimpu în cadrul unei emisiuni de la TVR Moldova.

Politicianul dă însă asigurări că acești bani vor fi întorși în bugetul statului, prin impozitele pe care le va plăti BNM.

„Banca Națională este agent economic, fiindcă plătește impozite. Atunci când va primi acești bani, va plăti impozite care vor merge în buget. Acești bani se vor întoarce înapoi”, a adăugat Ghimpu.

La datoria de stat internă ar urma să fie trecute cele aproximativ 14 miliarde de lei, oferite prin garanții de stat semnate de către guvernele Leancă și Gaburici pentru „Banca de Economii”, „Banca Socială” și „Unibank”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...