(VIDEO) EURO 2016: Germania – Italia, derby-ul fotbalului european

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Astăzi, de la ora 22:00, pe Stade Matmut Atlantique din Bordeaux se joacă al treilea sfert de finală din cadrul Campionatului European de fotbal. La start se vor alinia cele mai titrate echipe din fotbalul european, Germania și Italia, care furnizează de fiecare dată când se întâlnesc cel mai important derby de pe Bătrânul Continent.

Italia, de 4 ori campionă mondială și o dată europeană, venea la turneul din Franța cu o echipă lipsită de prea multe vedete, cotată abia cu șansa a 6-a sau a 7-a la câștigarea Campionatului. Totuși, echipa lui Antonio Conte a etalat poate cel mai solid fotbal dintre toate cele 24 de echipe calificate, învingând două dintre marile favorite, pe Belgia (în grupe) și Spania (în optimi).

De cealaltă parte, Germania, triplă campioană europeană și cvadruplă campioană mondială este considerată, alături de Franța, principala favorită la câștigarea trofeului, mai ales după eliminarea Belgiei din sferturi. Nemții nu au jucat foarte convingător în grupe, dar în optimi, când au administrat un sec 3:0 Slovaciei, au amintit de campioana mondială din Brazilia, de acum 2 ani.

Germania are de luat o revanșă în fața Italiei pentru Europeanul de acum 4 ani. Atunci, la Varșovia, Italia furniza surpriza semifinalelor, eliminând Germania la capătul unui meci entuziasmant, făcut de Mario Balotelli, lăsat acasă la acest turneu final.

Șase ani mai devreme, tot într-o semifinală, de această dată de Campionat Mondial, găzduit chiar de Germania, Italia făcea un alt meci memorabil în fața nemților, pe care-i învingea în prelungiri, iar în finală își adjudeca și titlul mondial.

Totuși, ultima partidă dintre Germania și Italia s-a jucat chiar în acest an, la 29 martie, pe Allianz Arena. Nemții s-au impus cu 4:1 într-un amical, reușind prima victorie în fața Squadrei Azzura după 21 de ani.

Selecţionerul Germaniei, Joachim Low, va avea întreg lotul la dispoziţie, după ce i-a recuperat pe fundaşul Jonas Hector şi pe căpitanul Bastian Schweinsteiger.

Antonio Conte nu se va baza pe Thiago Motta, suspendat, iar Daniele De Rossi, accidentat la coapsă, şi Antonio Candreva sunt incerţi.

Echipele probabile:

Germania: Neuer – Kimmich, J. Boateng, Hummels, Hector – Kroos, Khedira – T. Muller, Ozil, Draxler – Gomez.

Selecţioner: Joachim Low.

Italia: Buffon – Barzagli, Bonucci, Chiellini – Florenzi, Sturaro, Parolo, Giaccherini, De Sciglio – Pelle, Eder.

Selecţioner: Antonio Conte.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...