13:43:06 29.03.2024
Stiri

FOTO // Au lucrat în TANDEM. Filat a pus temelia, iar Plahotniuc a finalizat PROIECTUL

Social 02.07.2016 10:01 Vizualizări4040 Autor: Ziarul National
FOTO // Au lucrat în TANDEM. Filat a pus temelia, iar Plahotniuc a finalizat PROIECTUL


Foști colegi de alianță, Vlad Filat și Vlad Plahotniuc, care acum sunt într-un conflict de proporții, au reușit împreună să facă un lucru apreciat de către o țară întreagă. Mai exact, Filat a fost cel care a pus piatra de temelie a viitorului monument al regretatului Dumitru Matcovschi, iar Vlad Plahotniuc a fost cel care s-a ocupat ca bustul poetului să fie dat în exploatare în Vadul Rașcov.

„Până în primăvară, în satul Vadul Rașcov, la baştina lui Dumitru Matcovschi, va fi dezvelit un monument al regretatului poet. Piatra de temelie a viitorului monument a fost sfinţită astăzi (24 noiembrie 2014). Sunt onorat să contribui la înălţarea acestui monument. Avem încă foarte multe de făcut pentru ca opera scrisă de Dumitru Matcovschi să fie cunoscută de toți cetățenii R. Moldova. Să facem în aşa fel, încât exemplul său să fie prezent în viața noastră de zi cu zi. Dacă vom urma exemplul său, vom învinge și vom trăi așa cum ne-a învățat: cu demnitate şi credință în propria noastră țară. Acest monument este doar un început şi firesc că primul monument trebuie să fie la baștina maestrului”, scria Filat pe pagina sa de facebook la finele anului 2014.



Vlad Filat nu a mai reușit să se ocupe de finalizarea acestui monument. Pe 15 octombrie 2015, Filat a fost arestat, iar de finalizarea acestui monument s-a preocupat Vlad Plahotniuc.

Astfel, la 29 iunie curent, la o distanță de un an și șapte luni, în Vadul Rașcov a avut loc inaugurarea bustului poetului, iar la ceremonie a asistat Vlad Plahotniuc, cel care a finanțat prin fundația sa realizarea proiectului.

„Am amintiri plăcute şi calde legate de Dumitru Matcovschi, un om inteligent, înțelept și curajos, pe care mă simt norocos că am avut ocazia să îl cunosc în viață. Îmi amintesc cu drag de toate întâlnirile noastre, la fel cum probabil își amintesc mereu rudele sale, prietenii, consătenii, oamenii apropiați care l-au apreciat și care îi promovează opera în continuare. Mulți dintre ei au venit astăzi (29 iunie 2016) la ceremonia de inaugurare a monumentului dedicat lui Dumitru Matcovschi, au spus poezii și cuvinte frumoase. A fost multă emoție și mă bucur că am putut fi acolo, că am putut ajuta, astfel încât de azi înainte să avem ridicat un monument în memoria îndrăgitului nostru artist, chiar în satul său de baștină”, le spunea Plahotniuc locuitorilor din Vadul Rașcov.






Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md