Veolia Energie, compania care renaşte termoficarea centralizată în Iaşi, şi Termoelectrica Chişinău vor colabora

Veolia Energie Iaşi şi Ter­moelectrica SA Chişinău au încheiat un protocol de colaborare. Prin acest acord, cei doi operatori de termoficare vor colabora pentru punerea în comun a bunelor practici utilizate la Iaşi şi Chişinău ce ţin atât de partea tehnică a activităţii, cât şi de cea privitoare la clienţi şi la parteneriatul cu aceştia, scrie ziaruldeiasi.ro

 „Acţiunile de comunicare pe care le-am realizat în ultimele luni au fost dublate permanent de îmbunătăţirea parteneriatului cu clienţii, iar soluţiile tehnice pe care le-am imple­men­tat au un obiectiv major: furnizarea de energie termică la un înalt grad de calitate şi continuitate şi la un preţ corect. Adică exact ce îşi propun şi cei de la Veolia. Sunt convins de beneficiile colaborării cu colegii de la Iaşi atât pentru noi, cât şi pentru clienţii pe care îi de­servim în fiecare zi“, a declarat Veaceslav Eni, directorul gene­ral al Termoelectrica SA Chişi­nău.

Protocolul semnat de cei doi operatori vine şi în contextul în care, în martie 2016, Veolia a organizat la Iaşi o conferinţă ce a reunit peste 160 de participanţi din 15 oraşe. Una dintre pro­punerile formulate în timpul eve­nimentului a constat în lansarea unei dezbateri naţionale şi transfrontaliere cu ocazia căreia ce­tăţenii să decidă care este so­luţia optimă pentru alimentarea cu apă caldă şi căldura a marilor oraşe.

„Ne dorim să implementăm toate acţiunile necesare pe plan tehnic, financiar, comercial şi de comunicare în aşa fel încât clienţii noştri – cei existenţi şi cei potenţiali – să decidă care este cea mai bună soluţie de alimentare cu energie termică. Să decidă în deplină cunoştinţă de cauză, analizând toate aspectele ce ţin de economiile de consum şi de costuri, siguranţa noastră şi a familiilor noastre, sănătatea comunităţii din care facem par­te, eficienţa energetică, protec­ţia mediului înconjurător“, a precizat Alexandru Teleru, di­rectorul general al Veolia Ener­gie.

Veolia Energie Iaşi, cel mai bun furnizor de servicii energetice

Despre compania Veolia Energie Iaşi se cunoaşte că, în luna mai, în cadrul celei de-a cincea ediţii a „Romanian Energy Awards”, eveniment desfăşurat la Bucureşti, Veolia Energie Iaşi a fost desemnată „The Energy Services Company of the Year“.

Membrii juriului au declarat că Veolia Energie Iaşi a reuşit un lucru foarte rar, şi anume: reabilitarea ideii de alimentare centralizată cu energie termică într-un mare oraş al României. Aceasta a înregistrat realizări atât în creşterea randamentului întregului sistem şi scăderea pierderilor pe reţele, dar şi cu rebranşarea unora dintre vechii consumatori şi atragerea de noi clienţi, lucru foarte rar în România.

Printre principalele motive pentru care a fost premiată Veolia Energie Iaşi au fost performanţa tehnică: gradul de continuitate în furnizare de 97%; randamentul crescut cu 5%; scăderea apei de adaos pe reţele cu 44%.

În premieră la Iasi, Veolia a propus populatiei cea mai bună solutie pentru a avea apă caldă și căldură la cea mai bună calitate, cu cel mai mic preț, prin implementarea proiectului de contorizare individuală cu distribuția pe orizontală.

Foto: mold-street.com

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.