06:49:21 20.04.2024
Stiri

Un procuror din R. Moldova locuiește în sediul Procuraturii

Social 01.07.2016 19:30 Vizualizări3175 Autor: Ziarul National
Un procuror din R. Moldova locuiește în sediul Procuraturii moldovacurata.md
Petru Botnaru


Noul procuror al raionului Șoldănești, Petru Botnaru, ales în funcție acum o lună, locuiește în sediul procuraturii, deoarece autoritățile locale încă nu i-au repartizat o locuință de serviciu.

Potrivit portalului moldovacurata.md, Botnaru nu se arată deranjat de această situație și spune că timpul va arăta ce va fi în continuare și unde va locui. Petru Botnaru a venit la Șoldănești de la Nisporeni, unde a condus procuratura teritorială timp de două mandate.

„Aș fi candidat încă o dată, dar legea nu-mi permite să fac acest lucru pentru a treia oară”, a explicat Botnaru mutarea la Șoldănești.

El a fost ales de Consiliul Superior al Procurorilor să ocupe această funcție după ce contracandidatul său, Vladimir Erhan, s-a retras din concurs pe ultima sută de metri, chiar dacă la evaluare acumulase cel mai mare punctaj.

Potrivit unor surse din raionul Nisporeni, Petru Botnaru ar fi rudă cu fostul deputat PD Constantin Botnari. Procurorul a negat însă acest lucru, spunând: „Avem același nume de familie, nu suntem rude”. Fără să fie surprins de întrebare, el a adăugat că nu îl cunoaște pe fostul deputat: „Nu îl cunosc, eu sunt de la Șoldănești, el din altă parte…”. Datele biografice ale lui Petru Botnari arată că el s-a născut în satul Grozești, Nisporeni.

În încercarea de a verifica motivele retragerii din concurs a contracandidatului lui Botnaru, reporterii de la moldovacurata.md l-au sunat și pe Constantin Botnari, democratul care și-a depus mandatul în luna februarie 2016, invocând motive personale. După ce l-au întrebat dacă este rudă cu procurorul și dacă a influențat în vreun fel numire acestuia, Constantin Botnari a spus să-l telefoneze peste două ore, apoi nu a mai răspuns la telefon.

Citiți întregul articol pe moldovacurata.md.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md