Procesul a fost urmărit de mai mulţi reprezentanţi ai misiunilor diplomatice străine, printre care ​reprezentanţi ai ambasadei Statelor Unite, ofiţerul politic al Delegaţiei Uniunii Europene la Chişinău, Mindaugas Kacerauskis, dar şi consilierul Ambasadei Franţei Jeremie Petit. Reprezentanţii Uniunii Europene au declarat că urmăresc cu atenţie dosarul şi că actul de justiţie trebuie să fie unul transparent şi echitabil. 

„Am venit la acest proces pentru că noi urmărim cu mare atenţie toate evenimentele în domeniul libertăţii de exprimare şi libertăţii de a protesta. Eu cred că pentru Uniunea Europeană şi statele membre ale acesteia este foarte important ca justiţia să funcţioneze într-un mod echitabil şi transparent pentru toţi cetăţenii din Republica Moldova. Am monitorizat protestul din 24 aprilie. Eu cred că sunt regulile din Uniunea Europeană despre drepturile protestatarilor şi cred că în mai multe state din Uniunea Europeană nimeni nu ar fi fost arestat în urma unei asemenea manifestări. De exemplu, în Franţa, manifestaţiile sunt puţin mai conflictuale decât în Republica Moldova, dar, de obicei, poliţia şi instituţiile de drept reacţionează cu mult mai multă restricţie. Dar acum este numai un proces şi vrem ca acesta să fie cât mai transparent şi credibil”, a declarat Jeremie Petit, reprezentant al Ambasadei Franţei.

Atunci când liderul Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, a încercat să intre în Judecătorie, mai mulţi poliţişti l-au îmbrâncit. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu o femeie, care este ruda unuia dintre manifestanţii reţinuţi.

La ieşirea din instanţă, protestatarii care au fost plasaţi luna trecută în arest la domiciliu au spus că sunt nevinovaţi, iar justiţia din Republica Moldova este una selectivă. 

„Noi nu pledăm vinovaţi, nu am făcut acţiunile care ni se incriminează, nu am devastat nimic, nu am dărâmat nimic, nu s-a dat foc la maşini, nu au fost devastate încăperi şi aşa mai departe”, a menţionat Alexandru Pănuţă, unul dintre protestatarii arestaţi.

După şedinţă, protestatarii arestaţi au fost băgaţi cu forţa de către poliţişti în maşină. Gestul i-a revoltat pe oamenii prezenţi în faţa Judecătoriei.