FC Barcelona a avut încasări de 670 de milioane de euro în sezonul 2015/2016

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Clubul catalan FC Barcelona, prin vocea preşedintelui Josep Maria Bartomeu, a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, că veniturile formaţiei de pe Camp Nou pentru sezonul 2015/2016, recent încheiat, sunt de nu mai puţin de 670 de milioane de euro.

Cunoscuţi în întreaga lume pentru academia „La Masia”, fiind una dintre cele mai productive şcoli de fotbal, Barcelona este la un nivel bun şi din punct de vedere financiar. Cel puţin aşa susţine preşedintele clubului, Josep Maria Bartomeu, cel care a anunţat că încasările din sezonul trecut au atins un nivel record pentru club: 670 de milioane de euro.

„Sezonul trecut am stabilit un nou record în ceea ce priveşte încăsările clubului. Aproximativ 670 de milioane de euro au intrat în conturile noastre în stagiunea 2015/2016″, a spus Bartomeu, citat de site-ul oficial al clubului. În acelaşi timp, Barcelona şi-a redus şi datoriile cu 40 de milioane de euro, ajungând de la 320 la 280 de milioane de euro.

De asemenea, formaţia de pe Camp Nou a redus şi raţia raportului EBITDA, de la 3,13% la 2,26%. EBITDA, câştigul înainte de dobânzi, rate, depreciere şi amortizare, este un indicator al performanţelor financiare ale unei companii. Mai mult, conform spuselor lui Bartomeu, Barcelona este aproape de semnarea unui contract cu sponsorul principal de pe tricourile de joc, Qatar Airways, dar şi cu alte două firme.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...