Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Odihna de vară a copiilor din municipiul Chișinău

   2574

Peste 4100 de copii din municipiul Chișinău s-au odihnit până la ziua de azi la taberele de odihnă din afara orașului. În vara curentă, elevii din capitală se odihnesc la 9 tabere din afara urbei: "Alunelul", "Poienița Veselă", "Cireșarii" - din subordinea Direcției Educație, Tineret și Sport, dar și "Camping", "Zâmbetul", "Luceafărul", "Prietenia", "Cușmărica" etc., selectate în urma licitațiilor.

Biletul pentru 10 zile în tabără costă de la 1425 lei la 1490 lei, iar părinții achită doar 20% din cost, adică până la 300 lei. Taberele de odihnă din afara orașului vor activa până la data de 28-29 august 2016.

Pentru a obține bilete de odihnă în tabere, părinții se adresează administrației școlii unde studiază copiii.

Totodată ,e de menționat că deja și-au încheiat activitatea cele 29 tabere cu sejur de zi din Chișinău, care au activat timp de 15 zile și unde s-au odihnit 2995 de copii. Costul biletelor pentru aceste tabere a fost de 1075 lei, din care părinţii au achitat 20 la sută din sumă (215 lei).

Copiii din şcolile-internat se odihnesc pe parcursul întregii veri, traditional, în taberele "Cireşarii" şi "Alunelul".

În total, în vara 2016, la tabere vor merge 19 505 copii, inclusiv 4732 de copii vor primi bilete gratuite.

În mod prioritar, locuri în taberele de odihnă se acordă copiilor care provin din familii în dificultate, monoparentale, părinţii cărora au participat la luptele de pe Nistru, la războiul din Afganistan, la lichidarea consecinţelor avariei de la Cernobâl, copii care au obţinut rezultate excelente la învăţătură, sportivi etc. 

Pentru organizarea odihnei de vară a copiilor din municipiu a fost prevăzută  suma de 29 milioane 604 mii lei, inclusiv 25 milioane lei pentru bilete la tabără şi 4 milioane pentru reparaţia şi pregătirea taberelor.