13:23:07 29.03.2024
Stiri

Câțiva HOȚI care au SUSTRAS lămpi și indicatoare rutiere de pe traseul Sărăteni-Soroca au fost IDENTIFICAȚI

Social 13.02.2015 12:42 Vizualizări2186 Autor: Galina Munteanu
Câțiva HOȚI care au SUSTRAS lămpi și indicatoare rutiere de pe traseul Sărăteni-Soroca au fost IDENTIFICAȚI


La câteva luni după ce a fost dat în explotare traseul Sărăteni-Soroca, responsabilii de executarea proiectului, dar și adminsitrația publică locală vin cu un mesaj pentru localnici și trecători să nu fure și să nu vandalizeze bunurile de pe acest traseu.

Deja au fost inițiate discuții publice în centrele raionale Florești, Soroca și Telenești, precum și în comunitățile din aria drumului Sărăteni-Soroca, pentru a le cere locuitorilor atitudine responsabilă față de infrastructura rutieră reabilitată în cadrul Programului Compact, finanțat de Guvernul SUA.

Potrivit directorului executiv al Fondului Provocările Mileniului Moldova (FPM Moldova), Valentina Badrajan, după darea în exploatare a drumului reabilitat, din luna octombrie și până în prezent au fost sustrase 19 lămpi și au fost vandalizate peste 30 de indicatoare rutiere.

Pagubele se ridică la mii de euro. „Aceste cazuri pun în pericol securitatea traficului rutier și afectează aspectul drumului. Discuțiile publice inițiate vor accentua necesitatea identificării răufăcătorilor și sancționarea acestora, precum și prevenirea unor asemenea cazuri”, a spus Badrajan.

Potrivit acesteia, autoritățile locale au dat asigurări că vor monitoriza mai riguros păstrarea infrastructurii traseului reabilitat, iar la rândul lor, reprezentanții inspectoratelor teritoriale de poliție au asigurat FPM Moldova că vor întreprinde acțiunile de rigoare pentru a depista și sancționa răufăcătorii. Polițiștii au reușit deja să descopere două asemenea cazuri.

Deocamdată, restabilirea bunurilor sustrase sau deteriorate este realizată de către companiile de construcție, dar acest lucru va fi posibil doar până în luna septembrie curent.

Potrivit datelor autoritățile publice din domeniu, în anul 2014, pe întreg teritoriul ţării au fost furate şi deteriorate peste 530 de indicatoare şi alte instalaţii rutiere.

Drumul Sărăteni-Soroca, cu o lungime de 93 de kilometri, a fost dat în exploatare la mijlocul lunii octombrie curent, aşa cum a fost prevăzut în proiect.

Adiţional proiectului de reabilitare, Programul Compact a reconstruit circa zece kilometri de drumuri locale care facilitează accesul în şcoli, primării, centre medicale etc. pentru toţi locuitorii din 20 de sate situate de-a lungul drumului. Proiectul a costat o sută de milioane de dolari, bani americani.


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md