(VIDEO) Alertă de inundaţii în Republica Moldova: Au fost create trei celule de criză

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Șeful Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale Mihail Harabagiu a organizat o ședință urgentă în contextul lansării codului portocaliu de instabilitate atmosferică în Republica Moldova.

Tema discuției a fost mobilizarea instituțiilor și subdiviziunilor responsabile de gestionarea situațiilor de risc. În acest sens, conducerea serviciului a solicitat implicarea forțelor necesare în cazul unor calamități de proporții și monitorizrea strictă a segmentelor deservite.

Conform informațiilor oferite de Serviciul Hidrometeorologic de Stat, precipitații abundente se așteaptă în 10 raioane ale Republicii Moldova. De ploaie ar putea fi afectate localități din raioanele Briceni, Edineț, Ocnița, Dondușeni, Rîșcani, Glodeni, Fălești, Ungheni, Nisporeni și Hâncești.

În acest context, conducerea Serviciului Situații Excepționale a dispus formarea a trei celule de criză în raioanele Bălți, Edineț și Ungheni, care vor fi responsabile de acumularea informațiilor și monitorizarea situației în teren. Mai mult, în cadrul acestora vor activa pe lângă reprezentanții Serviciului Situații Excepționale, responsabili din cadul Ministerului Transporturilor, Ministerul Sănătății, Inspectoratul Național de Patrulare, Departamentul Trupelor de Carabinieri, dar și reprezentanți ai autorităților publice locale. Scopul acestor celule, este gestionare situației în teren și monitorizarea fiecărui segment care ar putea fi afectat de calamitate.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...