(FOTO și VIDEO) Explozii și focuri de armă pe Aeroportul din Istanbul; 36 de morți și aproape 150 de răniți

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Două explozii s-au produs marți seară la aeroportul internațional Atatürk din Istanbul, urmate de schimburi de focuri, au informat posturile de televiziune turce care privilegiază teza unui atentat-sinucigaș și anunță peste 100 de persoane care au avut de suferit.

Update 07:30 Cel puţin 36 de persoane au fost ucise, iar alte 147 au fost rănite, în atacul de marţi seara de pe aeroportul Ataturk – cel mai sângeros din metropola tucă, a anunţat în noaptea de marţi spre miercuri premierul turc Binali Yildirim, relatează The Associated Press şi AFP.

07:20: Primele indicii conduc spre gruparea jihadistă Stat Islamic (Dáesh) ca autor al atacului terorist de pe aeroportul Ataturk din Istanbul, a spus, miercuri dimineața, premierul turc, Binali Yildirim, care a relevat că cel puțin 36 de oameni și-au pierdut viața și multe alte persoane au fost rănite, transmit agențiile internaționale de presă.
atentat-turcia-aeroport-ataturk-istanbul_77785800

01.14 Informațiile preliminare arată că atentatul care a avut loc marți seară la aeroportul internațional Atatürk din Istanbul a fost comis de gruparea jihadistă Stat Islamic, a informat agenția de presă Dogan, citând surse din cadrul poliției, transmite Reuters.

Update 00:15: Cel puțin 28 de persoane și-au pierdut viața în atentatul terorist și în jur de 60 sunt rănite.

Update 23:40 Potrivit ministerului turc de Externe numărul celor răniți a crescut până la 60.

Mai multe ambulanțe au fost trimise cu sirene în funcțiune spre terminalele zborurilor internaționale, a făcut cunoscut canalul de informații CNN.

Potrivit unor martori citați de această televiziune, două explozii au zguduit terminalul, provocând o mișcare de panică printre pasageri.

Exploziile ar fi fost provocate de bombe detonate înainte de intrarea la punctele de control.

„Au fost foarte puternice, toată lumea a intrat în panică și a început să fugă în toate direcțiile”, a spus unul dintre aceștia la CNN-Türk.gfot

Numeroși polițiști au stabilit un perimetru de securitate la locul incidentului, potrivit imaginilor prezentate la televizor.

Turcia a fost lovită cu începere de anul trecut de mai multe atentate sinucigașe, atribuite rebelilor kurzi și grupării jihadiste Statul islamic.

CmD9KbnWkAEW9ra

media_146714361837386200


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...