Succesorul lui David Cameron va fi ales pe 9 septembrie

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Partidul Conservator britanic a amânat data la care va numi un succesor al demisionarului David Cameron. Iniţial, termenul anunţat a fost 2 septembrie. Noua dată recomandată oficial este 9 septembrie.

„Conducerea și comitetul 1922 au căzut de acord că alegerea liderului ar trebui să aibă loc cât de repede o permit condițiile practice”, se arată într-un comunicat citat de Agerpres.

„Pentru a asigura că va exista participarea deplină a membrilor, conducerea partidului recomandă ca data declarării liderului să fie 9 septembrie 2016”, adaugă textul menționat.

Depunerea candidaturilor va începe miercuri, 29 iunie, și se va încheia joi, 30 iunie, a precizat un purtător de cuvânt al Partidului Conservator.

Așa-numitul „comitet 1922” al deputaților conservatori, care stabilește regulile pentru competiția internă, anunțase iniţial că viitorul lider al partidului și prim-ministru britanic va fi ales cel târziu pe 2 septembrie.

A doua zi după referendumul în care 52% dintre alegători au votat pentru ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, David Cameron a anunţat că va demisiona cel mai târziu în octombrie.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...