Informaţie de contact

Adresa:
bd. Ştefan cel Mare, 134
MD-2012, Chişinău
Republica Moldova

Anticameră
tel.:  022 251 317
fax: 022 222 885
e-mail: office@anrceti.md

Relații cu mass-media
tel.: 022 251 364
e-mail: stela.iacob@anrceti.md

 

Linia telefonică de informare
și anticorupție: 080080080

 

Instituţii de stat ale R. Moldova

19 Aprilie, 2024

Dezbateri publice privind proiectul Contractului-tip de acces a furnizorilor de reţele publice de comunicaţii electronice pe proprietatea publică sau privată

Agenţia Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI) organizează vineri, 1 iulie, ora 10.00, dezbateri publice pe marginea proiectului (.pdf) Contractului-tip de acces pe proprietatea publică sau privată în vederea construirii (instalării), întreţinerii, demontării, înlocuirii, transferului sau retehnologizării reţelelor publice de comunicaţii electronice ori a elementelor de infrastructură necesare susţinerii acestora, proiect care a fost supus consultării publice pe pagina web oficială a ANRCETI în perioada 25 mai – 14 iunie 2016. Ședința de dezbateri publice va avea loc în incinta ANRCETI (bd. Ştefan cel Mare, 134, et. 5, sala de şedinţe şi protocol).

La ședință sunt invitați furnizorii de rețele și servicii publice de comunicații electronice, reprezentanți ai administrațiilor publice locale, proprietari de imobile și deținători de infrastructură, alte persoane interesate. ANRCETI organizează aceste dezbateri pentru a face un schimb de păreri privind observațiile și recomandările parvenite de la mai mulți furnizori asupra unor prevederi ale proiectului supus consultării publice.

Amintim că proiectul contractului sus-menționat a fost elaborat de către ANRCETI în temeiul dispoziţiilor din Legea privind accesul pe proprietăți și utilizarea partajată a infrastructurii asociate reţelelor publice de comunicaţii electronice nr. 28 din 10.03.2016, în continuare - Legea nr.28/2016, care prevede posibilitatea utilizării unei forme standard facultative pentru acest acord şi anume, Contractul-tip, prin care se stabilesc condiţiile de exercitare a dreptului de acces - drept de uz (folosință) de către un furnizor de reţele publice de comunicaţii electronice, autorizat în modul prevăzut de Legea comunicaţiile electronice, pe proprietatea privată a statului sau a unităţilor administrativ-teritoriale și a persoanelor fizice sau juridice, sau pe proprietatea publică a statului sau a unităților administrativ-teritoriale.

Proiectul contractului elaborat de ANRCETI are caracter de recomandare şi urmăreşte, în principal, structurarea şi popularizarea drepturilor şi obligaţiilor furnizorilor de reţele publice de comunicaţii electronice în ceea ce priveşte accesul pe proprietatea publică și privată. Contractul reflectă prevederile Legii nr.28/2016 şi cuprinde, printre altele, prevederi legate de drepturile şi obligaţiile părţilor implicate în contract, durata contractului şi modalităţile de încetare a acestuia, tarife şi modalităţile de plată, etc.

Conform prevederilor Legii nr.28/2016, Contractul-tip de acces pe proprietatea publică sau privată în vederea construirii (instalării), întreţinerii, demontării, înlocuirii, transferului sau retehnologizării reţelelor publice de comunicaţii electronice ori a elementelor de infrastructură necesare susţinerii acestora urmează să fie publicat de către ANRCETI pe pagina sa web oficială în termen de trei luni de la data intrării în vigoare a legii respective (15 iulie 2016).

Proiectul este disponibil în versiunile: word:  pdf: 

28 iunie 2016

Ultima actualizare: 28/06/2016