Greceanîi: Doi ex-miniştri şi doi deputaţi PSRM vor candida pentru funcţia de consilier municipal

Fostul ministrul al Sănătăţii, Larisa Catrinici, şi ex-vicepremierul, ministrul de Externe, Andrei Stratan, ambii membri ai Guvernului Zinaida Greceanîi (2008-2009) se vor regăsi pe lista candidaţilor Partidului Socialiştilor la funcţia de consilier municipal.

Anunţul a fost făcut de Zinaida Greceanîi ieri la emisiunea „Puterea a patra” de la N4. Ex-premierul Greceanîi va candida la funcţia de primar al capitalei, la alegerile locale din 14 iunie, fiind susţinută de Partidul Socialiştilor.

„Lista candidaţilor la funcţia de consilier va fi prezentată oficial, după ce va fi înregistrată la comisia electorală de circumscripţie. Dar pot să vă zic că pe această listă se vor regăsi ex-ministrul Sănătăţii, Larisa Catrinici, fostul vicepremier, Andrei Stratan. De asemenea, cel mai probabil, se vor regăsi şi colegii mei din Parlament, deputaţii socialişti Ion Ceban şi Vlad Batrâncea”, a menţionat Greceanîi.

Deputatul a precizat că lista a fost aprobată la executivul politic al PSRM. Potrivit ei, deputaţii socialişti ar fi gata să renunţe la mandatul de deputat, pentru „a pune umărul la dezvoltarea capitalei”, dar totul depinde de echipa de consilieri ce se va consolida, după alegeri.

Întrebată despre şansele de câştig, în condiţiile în care funcţia de primar al capitalei niciodată nu a fost obţinută de un candidat de stânga, Greceanâi s-a arătat optimistă şi a spus că vrea să scoată Primăria în afara sferei geopolitice. „ Nu am ambiţie politică, am ambiţia de a face o echipă de profesionişti”, a spus ea.

Totodată, Zinaida Greceanîi a acceptat ideea că ar putea pierde această luptă, dar a declarat că „eşecul ar trebuie să fie unul corect şi cinstit”.

În 2005 Zinaida Grecianîi a candidat la funcţia de primar al capitalei, scrutin pe care l-a câştigat, dar care nu a fost validat de CEC, pentru că nu a fost atins pragul minim de participare, care atunci era de 50 la sută.

Reamintim că în afară de fostul premier Zinaida Greceanîi, care a anunţat oficial că va candida la funcţia de primar, în cursa electorală s-au înscris actualul primar Dorin Chirtoacă şi Ilian Caşu, candidatul Partidului Nostru, condus de Renato Usatâi.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.