(VIDEO) EURO 2016: Spania – Italia, „finala” din optimi

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Meciul zilei și al optimilor de finală de la EURO 2016 este fără îndoială confruntarea dintre Italia și Spania, finalistele ediției trecute a Campionatului European. Partida este programată de la ora 19:00, se va disputa la Paris, pe Stade de France, și va fi condusă la centru de o bridată din Turcia.

Pentru a ajunge în optimile de finală, Italia a câștigat o grupă cu Belgia, Irlanda și Suedia în timp ce Spania a terminat pe locul doi o grupă câștigată de Croația și din care au mai făcut parte Turcia și Cehia.

Italienii au 10 jucători care pot rata un eventual duel din sferturi dacă vor fi avertizați în partida cu Spania și dacă Squadra Azzurra se califică. Este vorba despre Buffon, Barzagli, Bonucci, Chiellini, De Rossi, Eder, Insigne, Motta, Sirigu și Zaza. De partea celalată, doar căpitanul Sergio Ramos se află în această situație.

Spania este un adevărat „coșmar” pentru Italia la ultimele turnee finale europene. În 2008, Italia pierde în sferturile Europeanului din postura de campioană mondială la lovituri de departajare și deschidea drumul succeselor excepționale pe care „Furia Roja” le începea atunci.

Atunci Di Natale și De Rossi ratau, iar Casillas apăra și trimitea Spania în optimi.

Patru ani mai târziu, o finală fără istoric la Kiev, câștigată cu 4:0 de către spanioli, care au profitat însă și de avantajul numeric din repriza secundă.

Cele două formații au jucat ultima oară într-un meci oficial în 2013, la Cupa Confederațiilor din Brazilia. În semifinalele competiției Spania se impunea tot la lovituri de departajare.

Până la triumful din 2008, de la penalty-uri, Spania nu mai învinsese echipa Italiei într-un meci oficial de 74 de ani, anunță site-ul UEFA, care preciezază că aceasta va fi a 35-a întâlnire între cele două reprezentative. Fiecare națională are câte 10 victorii, în timp ce 14 partide s-au încheiat la egalitate.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...