PSRM solicită taxe mai mari de 10 ori pentru cazinouri, benzinării și buticuri cu țigări

Taxele locale pentru cazinouri, benzinării şi buticurile cu ţigări trebuie majorate de 10 ori. Fracţiunea Partidului Socialiştilor din Consiliul Municipal Chişinău a cerut azi majorarea de 10 ori a impozitelor locale pentru cazinourile din municipiul Chişinău cu direcţionarea ulterioară a banilor obţinuţi spre soluţionarea “problemelor stringente” ale orașului.

Informaţia a fost prezentată de președintele fracţiunii PSRM din Consiliul Municipal Chişinău, Ion Ceban. Potrivit lui, această măsură urmează să fie implementată pe fundalul blocării iniţiativelor de retragere totală a cazinourilor şi sălilor cu aparate de joc în extravilanul oraşului:

„Cerem eliminarea completă a cazinourilor din municipiu. Am înregistrat în Parlamentul RM un proiect de lege corespunzător, dar iniţiativa în cauză nu a fost susţinută nici în Parlament, nici în Consiliul Municipal. Da aceea, propunem majorarea taxelor pentru cazinouri de 10 ori. În acelaşi timp, este nevoie de majorarea impozitelor pentru realizatorii de produse de tutun şi pentru benzinării, amplasate la distanţe mai mici de 500 de metri de zonele verzi”, a declarat Ceban.

Consilierul PSRM propune ca banii obţinuţi să fie direcţionaţi în trei domenii prioritare: alimentarea copiilor în școli și grăsinițe, pentru proiecte implementare în instituţiile preşcolare şi şcolare din capitală precum și suburbiilor pentru soluţionarea multiplelor probleme ale acestora.

Preşedintele fracţiunii a mai subliniat că Partidul Socialiştilor este gata să examineze proiectul bugetului municipiului Chişinău doar cu condiţia acceptării amendamentelor înaintate.

Inițiativa privind majorarea impozitelor locale pentru cazinouri, benzinării şi buticurile care comercializează produse de tutun va fi propusă spre examinare în Consiliul Municipal marţi, 28 iunie.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.