OMS: Aproape 10 000 de oameni uciși de virusul Ebola

9177 de pesoane au murit în urma infecției cu virusul Ebola. Sunt datele Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, preluate de Centrul Național de Sănătate Publică din Republica Moldova.

Astfel, la nivel mondial, la data de 11 februarie 2015, au fost înregistrate 22 894 cazuri – confirmate, probabile sau suspecte – de infecţie cu virusul Ebola în 9 ţări afectate. Acestea sunt Guineea, Liberia, Nigeria, Senegal, Sierra Leone, Spania, Mali, Statele Unite ale Americii şi Regatul Unit.

Cele mai multe decese au fost înregistrate în Liberia – 3826. De asemenea, celelalte două țări cu transmitere intensă a virsului sunt Sierra Lione, unde au fost înregistrate până acum 3341 de decese și Guineea, cu aproape 2000.

În Statele Unite a fost înregistrat un caz de deces. În Spania și Regatul Unit au fost confirmate câte un caz, fără decese.

Moldova.ORG amintește: febra hemoragică Ebola reprezintă “boală gravă de import”, extrem de periculoasă, neobişnuită și neaşteptată pentru anumit loc şi timp, provoacă o rată de 90% mortalitate la oameni, cu pericol ce afectează sau poate afecta mai multe state, inclusiv limitrofe şi poate depăşi capacitatea de reacţie naţională.

Conform informaţiei Organizaţei Mondiale a Sănătăţii, în luna februarie 2014, în Guineea (Africa de Vest) s-au înregistrat primele cazuri de febră hemoragică Ebola. Ulterior boala s-a răspândit epidemic atât în Guineea, cât şi în Liberia, Sierra Leone şi Nigeria. În luna august a fost înregistrat primul caz în Europa, în Spania.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.