Vice-preşedintele Partidul Platforma DA, Chiril Moţpan a declarat că într-un stat de drept, pilonul de bază este justiţia. „Acapararea instituţiilor de drept a fost de fapt ultima picătură sau ultima cântare a lui Plahotniuc. Ministerul de Interne fiind ultimul pus în buzunarul său, alături de Procuratură, CNA şi alte instituţii, inclusiv instituţiile de reglementare. Din păcate omul simplu nu îşi va găsi niciodată dreptatea dacă nu ne consolidăm şi nu ducem ceastă luptă aproape inegală până la capăt, nu avem şansa să trăim într-un viitor normal”, a spus Moţpan.
 
Pe aceiaşi linie de idei continuă şi membrul Platformei Demnitate şi Adevăr, Inga Grigoriu. „Ştiţi care e problema? Când am aflat de miliardul furat în 2014 şi dacă am lua să-l împărţim la peste o mie de primării pe acre le avem, deci respectiv am avea câte un milion de dolari la fiecare primărie. Cum aţi aflat şi în ceilalţi ani mai sunt delapidări enorme, practic de 10 ani suntem furaţi întruna, deci în zece ani de zile câte un milion de dolari, Republica Moldova trebuia să fie astăzi cea mai prosperă, de acord?”, a adăugat membrul Platformei DA.
 
Membrul Platformei Demnitate şi Adevăr, Dinu Plîngău a afirmat că acum nu mai suntem cei care eram acum un an în urmă, suntem cu mult mai mulţi şi cu siguranţă dacă vom pune toţi umărul, preşedintele va fi cel care trebuie. „Spargem stereotipurile, mergem împreună mai departe şi nu aşteptaţi că cineva o să facă lucruri, nu , niciodată nu o să fie aşa. Implicaţi-vă, participaţi activ în procesul decizional, atunci când va fi alegerile va fi marele protest la care trebuie să iasă toată lumea, inclusiv toţi cei care sunt în sală trebuie să convingă pe cei mai sceptici, care gândesc altfel că lucrurile trebuie schimbate şi atunci este ziua ce mai importantă probabil pentru a ieşi din impasul în care ne aflăm”, a conchis Plîngău.

Locuitorii din Străşeni care au participat la întrunire au spus că situaţia actuală nu mai poate fi tolerată. La eveniment, a fost prezentă şi mama unui manifestant reţinut în urma protestului din 24 aprilie, Victoria Cibotari. Aceasta spune că actuala guvernare nu o reprezintă. „Aş dori să fie scoşi toţi, toate aceste partide care s-au perindat din anii independenţei noastre să fie schimbaţi radical. Oamenii trebuie să fie mai inteligenţi şi să aleagă mai bine, pe cei care au mai fost să nu îi mai creadă că nu mai fac nimic”.
 
Preşedintele Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, a declarat că întâlnirile cu cetăţenii vor continua pentru că doar cu sprijinul populaţiei lucrurile pot fi schimbate. „Platforma continuă să iasă în teritoriu, să vorbească cu oamenii, să le explice care sunt riscurile şi care pot fi soluţiile pentru această ţară. Avem soluţii, dar aceste soluţii nu pot fi implementate decât cu sprijinul popular. Iar preşedinţia nu este decât un mijloc prin care se poate sparge acest sistem şi se poate pune începutul unor noi stări de lucruri în Republica Moldova”, a afirmat preşedintele PPDA.

Prim-vicepreşedintele PD, oligarhul Vladimir Plahotniuc, nu a răspuns la telefon pentru a beneficia de dreptul la replică.