Tragedie! Trei bărbaţi din Orhei au murit în timp ce curățau o fântână// FOTO

Trei bărbați de 32, 35 și 46 de ani au murit astăzi, după ce au coborât într-o fântână publică cu o adâncime de 10 metri, pentru a o curăța. Cazul a avut loc în satul Chiperceni, raionul Orhei, iar salvatorii presupun că cei trei, cel mai probabil, s-au intoxicat în urma acumulării gazelor toxice de la o motopompă instalată în interiorul fâbtânii.

Astfel, Serviciul 901 a fost alertat astăzi, la ora 12:47, cu informația că e nevoie de intervenția salvatorilor pentru extragerea dintr-o fântână a trei persoane, în satul Chiperceni, raionul Orhei. O autospecială cu o echipă din cadul Direcției situații excepționale Orhei a intervenit la fața locului, împreună cu o ambulanță 903.

Din informațiile operative se cunoștea că trei bărbați de 32, 35 și 46 de ani au coborît într-o fântână publică cu o adâncime de 10 metri, pentru a o curăța, în interior fiind și o motopompă. După ceva timp, vecinii au observat că cei trei nu mai dau semne de viață și au alertat serviciile de urgență.

Salvatorii cu echipament specializat au extras cei trei bărbați din interior, lucrări care au durat timp de 20 minute.

Imediat, au început manevrările de resuscitare, realizate de medici și salvatori. După aproximativ o oră, medicii au constatat decesul persoanelor. Cel mai probabil, bărbații s-au intoxicat în urma acumulării gazelor toxice de la motopompă.

În acest context, Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale atenționează cetățenii despre pericolul unor astfel de lucrări efectuate. Oamenii sunt îndemnați să recurgă la ajutorul specialiștilor, pentru a nu-și pune viașa în pericol.

accident

fantană tragdie

fantana tragedie

fantana tragedie

fantana tragedie

fantana tragedie

Foto: DSE

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.