Proprietarul unei ferme din Floreşti arestat! A recrutat la muncă persoane cu dizabilităţi şi minori// VIDEO

Proprietarul unei ferme de bovine din apropierea oraşului Floreşti este suspectat de trafic de fiinţe umane, fiind plasat în arestul poliţiei pe un termen de 30 de zile. Aceasta, după ce oamenii legii au stabilit că a recrutat la muncă persoane cu dizabilităţi, persoane anterior judecate şi minori. Proprietarul fermei îşi maltrata muncitorii cu o bâtă de cauciuc şi nici nu le-a achitat salariile promise iniţial.

Astfel, ofiţerii de investigaţie au stabilit că bărbatul de 46 de ani, domiciliat în raionul Floreşti este proprietarul unei ferme de vite şi a unei stâne de oi. Acesta, în perioada anilor 2015-2016, a recrutat, transportat şi adăpostit mai multe persoane, dintre care persoane cu dizabilităţi, persoane anterior judecate şi minori.

Fermierul a exploatat victimele la diverse lucrări legate de îngrijirea animalelor pe teritoriul fermei, activitatea căreia o gestiona, fără a le achita salariile promise iniţial. Victimele locuiau pe teritoriul aceleiaşi ferme în condiţii inumane.

Ca urmare a percehiziţiilor efectuate de oamenii legii la domiciliul suspectului şi în automobilul acestuia, precum şi la ferma situată în apropierea oraşului Floreşti, au fost depistate şi ridicate obiecte şi documente, recipise ale lucrătorilor referitor la pretinsele datorii, carnete cu notiţe privind evidenţa muncitorilor, o bâtă din cauciuc cu care, din spusele muncitorilor, erau maltrataţi şi o armă de vânătoare, deţinută ilegal.

De asemenea, în cadrul percheziţiilor, la ferma bănuitului au fost depistate 15 persoane antrenate la diverse lucrări agricole şi de îngrijire a animalelor printre care: 4 minori cu vârsta cuprinsă între 6 şi respectiv 13 ani.

În acest caz, Poliţia a iniţiat o cauză penală. Potrivit legii penale, persoanele culpabile de trafic de fiinţe umane riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 15 ani.

În context, Poliţia continuă acţiunile de urmărire penală în vederea identificării şi altor persoane, care ar fi fost recrutate forţat la muncă, pentru a fi audiate şi recunoscute în calitate de părţi vătămate.

[youtube id=”s9UwuUOnvLc”]

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.