Ce trebuie să știi dacă ești migrant în Rusia! Părerile moldovenilor care au susținut examenul la limba și istoria Rusiei

Noile cerințe impuse migranților de către Federația Rusă, se pare, că nu-i sperie pe cetățenii moldoveni care muncesc acolo.

Menționăm că începând cu 1 ianuarie 2015, toți migranții din Federația Rusă sunt obligați să-și achiziționeze polița de asigurare medicală, să dețină un certificat medical, eliberat de o instituție medicală abilitată, și un certificat ce atestă cunoaștere limbii ruse, istoriei Rusiei şi bazele legislaţiei Federaţiei Ruse.

Rusia: Migranții din domeniul culturii ar putea fi scutiți de testul de limbă rusă

Moldova.ORG a discutat cu mai mulți cetățeni moldoveni care muncesc în Federația Rusă pentru a aflat detalii despre examenul la limba și istoria, dar și legislația Rusiei.

“Întrebările nu au fost complicate. Am reținut câteva: Care sunt sărbătorile legale ale Rusiei, Care este semnificația zilei de 12 decembrie pentru Rusia, Pe vremea domniei cărui țar în Rusia a început tipărirea cărților, Care partide politice au fost create în Rusia la începutul secolului al XX-a, Când a fost adoptată prima Constituție a Uniunii Sovietice. Întrebările lingvistice sunt și mai ușoare”, spune Anastasia.

12 000 ruble – suma minimă necesară unui migrant pentru a putea munci legal la Moscova

Ion, un alt migrant moldovean, spune că a susținut examenul în urmă cu două zile în orașul Krasnogorsk. “Am trecut testul la calculator. Eram în aceeași grupă cu alți cinci moldoveni, 7 migranți din Asia, iar restul erau ucraineni. Cu exepția migranților din Asia, toți au susținut examenul cu brio. Întrebările sunt simple, poate cele din istorie îți dau bătăi de cap”, povestește migrantul.

Potrivit ITAR-TASS, în 2015 aproximativ 3, 4 milioane de migranți sunt așteptați să susțină examenul de cunoaștere a limbii și istoriei ruse.

Sursa notează că, potrivit comunității pedagogice din Rusia, pentru a susține examenul cu brio, migranții au nevoie de cel puțin o lună de studiu, cu întrerupere de la lucru.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.