Ce nu trebuie să faci, dacă ți-ai cumpărat un Iphone

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

The Huffington Post a emis o serie de recomandări pe care, posesorii telefonului Iphone trebuie să le respecte, pentru a oferi o viață cât mai lungă acestor modele ale brandului Apple.

1. Telefonul nu trebuie să rămână deschis tot timpul! Chiar dacă este inactiv, atunci când telefonul rămâne deschis pentru perioade lungi de timp, bateria este solicitată şi își pierde proprietățile în timp. Experţii recomandă să vă bazaţi pe un ceas deşteptător şi să opriţi telefoanele pe timpul nopţii, sau să le închideţi pe timpul zilei, atunci când nu aveţi neapărată nevoie de ele.

2. Bluetooth și WiFi deschis non-stop? Când sunt deschise şi nu sunt folosite, aceste opţiuni nu fac decât să irosească energia stocată în baterie. Se recomandă ca acestea să rămâna închise, urmând să fie pornite doar atunci când folosirea lor este necesară.

3. Utilizarea telefoanelor în timpul unei maxime termice. Folosirea Iphone-ului, atunci când temperatura scade sub 0 grade Celsius sau depăşeşte 35 de grade nu este indicată. În astfel de condiţii, telefoanele sunt suprasolicitate şi bateria se consumă infinit mai repede, astfel că smartphone-ul poate chiar să se închidă temporar. Totuși, dacă nu aveți posibilitatea să-l închideți, păstrați telefonul în geantă atunci când este prea cald sau prea frig.

4. Lăsarea în priză a telefonului, pentru întreaga noapte. Pe termen lung, această practică afectează bateria, care va începe să se consume mai rapid decât ar trebui. Încercaţi să încărcaţi telefonul în timpul zilei, când îl puteţi scoate din priză după ce bateria ajunge la 100% sau, dacă nu aveţi cum să faceţi acest lucru, folosiţi o priză programabilă.

5. Folosirea unui încărcător de altă marcă. Chiar dacă încărcătoarele Apple originale sunt scumpe, cele contrafăcute pot produce pagube telefoanelor şi pot să provoace chiar explozii sau incendii. Apropo, în străinătate, Apple oferă o reducere la un încărcător original, în schimbul unuia contrafăcut pe care îl predai.

6. Igiena necorespunzătoare a telefonului. Chiar dacă este un telefon scump, Iphone ajuns să găzduiască mai multe bacterii decât vasul de toaletă sau bolurile din care mănâncă animalele de companie. Apple recomandă folosirea unui şerveţel moale, pentru ştergerea ecranului, în timp ce pentru dezinfectare există produse care folosesc lumină ultravioletă ca să distrugă bacteriile.

7. Filmare în poziție verticală. Utilizatorii ţin telefonele vertical atunci când filmează, dar specialiştii recomandă întoarcerea aparatului şi folosirea ambelor mâini, pentru aceasta. Câmpul vizual orizontal este mai mare decât cel vertical, aşa că imaginile filmate aşa sunt mai uşor de urmărit. În plus, rezoluţia este mai bună şi folosirea ambelor mâini reduce deplasarea imaginii.

8. Lăsarea telefonului fără parolă de securitate. Conform angajaților Apple, aproximativ jumătate dintre utilizatori nu îşi asigură telefoanele prin folosirea parolei. Această tehnică nu vă protejează de hoţi, dar aceştia nu vor avea acces la datele dumneavoastră personale.

9. Ținerea telefonului în mână. Chiar dacă este un telefon extrem de căutat de către hoții de buzunare, țineţi telefonul în buzunarele care nu pot fi accesate uşor atunci când nu îl folosiţi.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...