Dublu omor în raionul Râșcani! Doi tineri din Bălţi au fost ucişi cu un ciocan metalic

Doi tineri de 29 de şi de 28 de ani, originari din mun.Bălți, au fost ucişi cu un ciocan metalic de un tânăr din localitatea Nihoreni, raionul Râşcani, cu care au chefuit în ajun. Pe fondul unui conflict, cel din urmă, pe parcursul nopții, i-a aplicat victimelor mai multiple lovituri în regiunea capului cu un ciocan metalic.

Astfel, Inspectoratul General de Poliţie a anunţat astăzi că trei tineri cu vârsta de 25 și 28 de ani din localitatea Nihoreni, Râșcani și oraşul Comrat au fost reținuți de poliție pentru 72 de ore, pentru comiterea unui omor intenționat și tîlhărie săvârșită cu deosebită cruzime și riscă o pedeapsă cu închisoare de până la 20 de ani sau detențiune pe viață.

La 20 iunie, Poliția din Râșcani a fost alertată de mama unuia dintre victime, precum că fiul ei de 29 de ani împreună cu verișorul său de 28 de ani, domiciliați în mun.Bălți, la 18 iunie s-au deplasat cu automobilul de model ”BMW”  la un iaz din apropierea satul Ramazani, raionul Rîşcani şi până la moment locul aflării acestora cîâ şi a automobilului indicat nu este stabilit.

În urma unui șir de măsuri complexe de investigație întreprinse de angajații Inspectoratului Național de Investigații în comun cu Procuratura raionului Rîșcani s- a constatat că, în noaptea de 18 spre 19 victimele au petrecut împreună cu alți tineri din localitatea Nihoreni, după care în dimineața zilei de 19 iunie au ajuns la o brigadă de tractoare care aparține tatălui unuia dintre tineri, distracțiile continuînd pînă la orele prînzului.

Astfel, în jurul orelor 14:00, tânărul de 25 de ani din Nihoreni, care este și fiul proprietarului brigăzii de tractoare, pe fondul unui conflict care a avut loc între el și victime, pe parcursul nopții, i-a aplicat unuia din victime, multiple lovituri în regiunea capului cu un ciocan metalic, după care a mers în camera de odihnă a paznicilor, unde dormea cea de-a două victimă, aplicându-i cu același ciocan, multiple lovituri în cap.

Corpurile neînsuflețite ale celor doi tineri au fost găsite de polițiști în preajma satului Nihoreni, raionul Râşcani în fâşia forestieră, la o distanţă de aproximativ 250 m, de traseul Bălți-Râșcani. Acestea au fost transportate de către bănuit cu mașina victimelor. Ulterior, a deposedat victimele de bunurile de preț pe care le aveau asupra lor, și anume: ceasuri, telefoane mobile, lănțișoare din aur și un pormoneu cu bani.

Făptașul și-a continuat drumul spre oraşul Comrat, unde urma să fie ajutat de un cunoscut să ascundă, în mod de urgență, automobilul care l-a sustras de la victime.

În acest caz, Poliția continuă cercetările pentru elucidarea tuturor circumstanțelor și luării unei decizii legale.

[youtube id=”cNwG947XwPU”]

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.