Nume
Parola
Vizualizări: 3828
Trăiește o experiență frumoasă, participând în expediția de vară pe râul Răut!
24 Iunie 2016 — Acum că a venit vara, anotimpul în care-ți faci timp pentru odihnă, relaxare și dezvoltare personală, Centrul Național de Mediu în parteneriat cu Rețeaua Tinerilor Ecologiști îți oferă oportunitatea de a participa într-o expediție ecologică, care te va ajuta să te dezvolți prin activități ecologice, să promovezi un mod de viață sănătos și armonios, să cunoști oameni noi și să înveți cum să devii un ecologist în comunitatea ta. În perioada 23-31 iulie 2016, se va desfășura o expediție pe râul Răut, cel mai mare afluent al fluviului Nistru. Expediția va implica un grup de 25 de tineri din toată țara. Scopul expediției este de a crește nivelul de conștientizare a tinerei generații cu privire la consecințele schimbărilor climatice asupra resurselor de apă, inclusiv asupra râului Răut și necesitatea stringentă de a acționa pentru atenuarea acestor efecte.
Așadar, dacă ai între 17 şi 23 de ani și vrei o experiență unică în spirit ecologic, vrei să-ți petreci util timpul în aer liber, să înveţi aspecte ce ţin de legislaţia de mediu, să vezi personal diferite probleme cu care se confruntă un râu, sau să discuți cu organele competente, activişti în domeniul protecţiei mediului, atunci aplică acum la Expediţia Ecologică pe râul Răut!
Timp de 8 zile, vei putea să te integrezi într-o serie de instruiri teoretice şi practice cu referire la schimbările climatice și la consecințele acestora asupra resurselor de apă, precum și la acțiunile care trebuie întreprinse pentru a diminua efectele schimbărilor climatice. În cadrul expediției, vei interacționa cu autoritățile publice locale, cu organele competente, dar și cu localnicii care trăiesc în bazinul râului Răut, pentru a pune în discuție impactul schimbărilor climatice asupra vieții cotidiene.
Expediţia va fi mobilă, cu cazare în corturi şi cu deplasări zilnice în diferite localităţi din bazinul hidrografic al râului Răut. Toate cheltuielile de organizare şi desfăşurare a expediţiei vor fi acoperite de către organizatori.
Pentru a aplica la expediția pe r. Răut, completează formularul de participare și expediază-l până pe data de 10 iulie 2016 la următoarea adresă: cnm.concurs@gmail.com . Tinerii vor fi aleși în bază de concurs, iar rezultatele vor fi anunțate pe 14 iulie 2016. Așteptăm aplicațiile voastre și vă dorim succes!
Pentru întrebări suplimentare ne puteţi contacta la: 022 10 66 81, vizitați pagina noastră www.environment.md sau accesați pagina de facebook a Centrului Național de Mediu.
Acest proiect este implementat de către Centrul Național de Mediu cu suportul financiar acordat de AO ,,EcoContact’’ prin intermediul programului ,, Forumul cu privire la schimbările climatice în regiunea Parteneriatului Estic (CFE II)’’. Acest program este derulat cu suportul financiar al Uniunii Europene, Cooperării Austriece pentru Dezvoltare (CAD) și Crucea Roșie din Austria.