(STUDIU) 60% din moldoveni preferă canalele rusești de televiziune

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Cetățenii moldoveni preferă posturile rusești de televiziune, dintre toate canalele străine care difuzează în Republica Moldova, iar produsul TV preferat ar fi știrile, arată un studiu efectuat la comanda unei companii de televiziune prin satelit din România.

Datele studiului arată că în topul preferințelor telespectatorilor moldoveni s-ar afla buletinele de știri – 82%, după care urmează filmele canalele de divertisment – 57%.

Totodată, peste 60% au spus că privesc mai des canalele rusești de televiziune, iar aproape 40% au menționat canalele românești. Dintre televiziuni, cele mai urmărite sunt Prime TV, Moldova 1 și Jurnal TV.

Întrebați ce posturi de televiziune urmăresc cu regularitate, Prime a obținut 43% din preferințe, Jurnal TV este preferat de o treime din populație iar RTR Moldova și ProTV Chișinău închid podiumul cu 20% din preferințe. Peste jumătate din respondenți privesc între 2 și 3 ore la TV în timpul săptămânii. În weekend, aproximativ o treime se uită la televizor între 4 și 6 ore.

Comparativ, conform studiului, derulat în paralel în cele două țări, românii petrec aproximativ același număr de ore în fața televizorului. Jumătate dintre respondenți (48%) se uită la televizor 2-3 ore pe zi în timpul săptămânii, iar 31% se uită în week-end între 4 și 6 ore. Românii de asemenea preferă canalele de știri (80%) și cele de filme (66%) dar sunt mult mai interesați de sport (45%) comparativ cu doar 35% în Moldova. Pe de altă parte canalele internaționale sunt foarte populare printre moldoveni, trei sferturi, comparativ cu puțin peste 25% dintre români, conform studiului.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...