Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Al cincilea ministru supus moțiunii…

Al cincilea ministru supus moțiunii socialiștilor

Moțiunea de cenzură simplă împotriva ministrului Finanțelor a fost respinsă astăzi în Parlament. Inițiativa socialiștilor a întrunit votul a 28 de deputaţi din cei 66 prezenți în ședință. Potrivit legii, pentru demiterea unui ministru prin moțiune simplă este nevoie de voturile unei majorități simple a celor prezenți în plenul Legislativului.

Anterior, deputații din fracțiunea PSRM au venit cu inițiative similare, cerând demisia ministrului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc, ministra Educației, Corina Fusu și ministrului Apărării, Antatol Șalaru. Ultimele două au fost respinse deja de plenul Parlamentului, pentru că nu au întrunit numărul suficient de voturi.
Totodată, astăzi, socialiștii au înaintat cea de-a cincea moțiune simplă care o vizează pe Stela Grigoraș, ministra Muncii, Protecției Sociale și Familiei.

Socialiștii au decis să depună moțiuni simple, cerând demiterea fiecărui ministru în parte, după ce a eșuat intenția lor de a demite întregul Guvern Filip.