Cu măști medicinale şi înarmaţi au jefuit trei magazine de bijuterii din Chişinău! Liderii grupării, reţinuţi

Doi bărbați de 34 și 35 de ani, originari din regiunea transnistreană, lideri ai unui grup criminal, specializat în comiterea atacurilor tâlhărești, au fost reținuți în Moldova de către ofițerii de investigații. Gruparea a fost implicată în patru jafuri în proporții deosibit de mari, printre care și cazurile răsunătoare din magazinele de bijuterii din centrul capitalei și din sectorul Ciocana.

Gruparea criminală este formată din șapte membri, originari din regiunea transnistreană, toți fiind consumatori de droguri și anterior judecați pentru infracțiuni similare. Liderii grupului de hoți au fost reținuți pentru 30 de zile, iar alți cinci presupuși infractori sunt identificați și dați în căutare.

Aceștia, în perioada lunilor februarie –mai, curent, au săvârșit o serie de atacuri tîlhărești în casele de amanet, precum și în magazinele specializate  în vânzarea bijuteriilor din aur, din municipiul Chișinău și într-o gospodărie din raionul Călărași.

Cu măști medicinale pe față, membrii grupării pătrundeau în magazine prin acces liber, amenințau vânzătoarele cu un pistol neidentificat și, după care cu un ciocan spărgeau vitrinile de unde sustrăgeau bijuterii din aur, ulterior, eschivându-se de la locul infracțiunii.

Astfel, suspecții au sustras în această perioadă din magazinele de bijuterii circa 1 kg de aur în valoare de peste 700 mii de lei. Ulterior, obiectele de preț erau vândute în regiunea transnistreană. Din gospodăria raionului Călărași, aceștia  au sustras un laptop, telefoane mobile, bani și aur, pricinuindu-i victimei un prejudiciu material de circa 74 000 de lei.

Procurorul adjunct interimar, Vitalie Şibov, a relatat astăzi în cadrul unei conferinţe de presă că o infracţiune a fost comisă pe 2 iunie 2016 şi centrul capitalei. Hoţii au sustras bijuterii în valoare de peste 180 de mii de lei dintr-un magazin de pe bulevardul Ştefan cel Mare.

Al doilea caz a avut loc pe data de 26 februarie 2016. Trei persoane deghizate au sustras bijuterii în valoare de peste 185 de mii de lei dintr-un magazin situat pe bulevardul Ştefan cel Mare.

A treia infracţiune a fost comisă pe data de 23 mai 2016 în sectorul Ciocana, pe strada Alecu Russo. Trei persoane au săvârşit un atac asupra unui magazin de bijuterii. Hoţii au sustras bunuri în valoare de 23 de mii de lei.

A patra infracţiune a fost sâvârşită de aceeaşi grupare pe data de 12 aprilie 2016 în Călăraşi. Două persoane deghizate au pătruns în locuinţa unei femei. Prejudiciul cauzat e în sumă de peste 110 mii de lei.

Bărbații sunt cercetați penal. Persoanele culpabile de ”Tâlhărie”, riscă o pedeapsă cu închisoare de la 12 la 15 ani. Polițiștii investighează cazul în vederea stabilirii celorlalți membri ai grupării, dar și depistarea obiectelor furate.

[youtube id=”Gx7Pr9xpkhI”]

Foto: Adevarul

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.